El Patronat Provincial de Turisme injectarà 930.000 euros a municipis turístics

43
PUBLICITAT

L’ajuda econòmica beneficiarà les localitats que ostenten la declaració oficial de turístiques

El Consell Plenari del Patronat de Turisme de la Diputació, celebrat ahir, va aprovat la injecció econòmica als municipis que ostenten la declaració de turístic. En concret, la inversió ascendirà a 930.000 euros

El consell plenari ha aprovat la modificació de crèdit i els beneficiaris seran els municipis declarats turístics amb l’objectiu que puguen invertir-lo en les despeses addicionals que l’activitat turística suposa per als seus ajuntaments.

En l’actualitat, els municipis de la província de Castelló que ostenten la declaració de turístics són Peníscola, Benicàssim, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Segorbe, Castelló, Vinaròs, Benicarló, Cabanes, Burriana, Altura, Navajas, Sant Mateu, Onda, Cinctorres, Xilxes, Villahermosa del Río, Traiguera, Càlig, Benassal, Forcall, Culla, Ares del Maestrat i Sant Jordi.

El diputat de Turisme, Andrés Martínez, ha incidit en què, a més d’esta línia d’ajudes destinada als municipis que ostenten la declaració de turístics, “des de la Diputació, a través del Patronat Provincial de Turisme també impulsem línies de subvencions per a tots aquells municipis que no compten amb la Declaració de Municipi Turístic facilitant així ajudes perquè tot el nostre territori continue creixent i sent cada vegada més competitiu”.

Les Festes d’Interés Turístic són un altre gran reclam per a visitar la província de Castelló i, per eixe motiu, la Diputació de Castelló destina subvencions a ajuntaments destinades a l’organització de festes de declarades d’interés turístics amb les quals es posa en valor i es projecten les tradicions festives de Castelló a nivell provincial, nacional i, fins i tot, internacional. Este import s’ha incrementat perquè els ajuntaments que compten amb la declaració de municipi turístic puguen també ser beneficiaris d’estes, ja que estaven exclosos en l’exercici anterior.

Decoració dels carrers de Morella en el Sexenni

El Sexenni de Morella s’emmarca dins de les Festes d’Interés Turístic. El Sexenni, juntament amb ñ’Anunci que se celebra l’any anterior, compta amb les declaracions de Festa d’Interés Turístic Nacional, Bé d’Interés Cultural Immaterial i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial.

I, a més de l’ajuda que puga percebre el consistori, el Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme ha aprovat la creació d’una línia de subvenció en concurrència competitiva “dirigida a entitats sense ànim de lucre del municipi de Morella que participen en la decoració dels carrers amb motiu del 55 Sexenni de Morella”, ha afirmat el vicepresident Andrés Martínez. Esta ajuda econòmica estarà destinada a gastos corrents ocasionats per a la realització d’activitats per a la decoració dels carrers, amb un import de subvenció màxim de 1.500 euros, sent la quantia màxima de la convocatòria de 35.000 euros.

El Sexenni de Morella tindrà lloc entre el 17 i el 27 d’agost i durant 10 dies, el municipi s’engalanarà amb una decoració especial de paper de seda per on desfilaran les danses úniques i quadres bíblics característics d’esta festivitat.