El Partit Popular de Morella aconseguix que l’Ajuntament subscriga l’acord per a col·laborar amb l’Agència Valenciana Antifrau

93
PUBLICITAT

El portaveu del PP a Morella, Jesús Ortí, assenyala que “l’Ajuntament de Morella serà el nové ajuntament de la província de Castelló de menys de 10.000 habitants amb el protocol firmat. I ho serà gràcies al compromís del Partit Popular amb la transparència i la legalitat”

“Defenem que una política millor sempre és possible i la millor manera d’aconseguir-la és amb institucions sòlides, eficaces, transparents i responsables”, assenyala Ortí

“No podem compartir, ni entendre, el nou emblanquiment de les responsabilitats dels equips de govern del PSPV per part de l’actual alcalde”, indica el portaveu del PP

El ple de l’Ajuntament de Morella va aprovar dijous passat, en el ple ordinari corresponent al mes de juny, l’adhesió de l’ajuntament a l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana. 

Des del Partit Popular de Morella han mostrat la seua satisfacció per l’aprovació d’esta iniciativa presentada per Grup Popular amb l’objectiu “d’augmentar els llits de prevenció contra possibles casos d’irregularitats en l’àmbit de l’administració local”. 

Així ho ha manifestat el portaveu del PP a Morella, Jesús Ortí, qui ha assenyalat que “l’Ajuntament de Morella serà el nové ajuntament de la província de Castelló de menys de 10.000 habitants amb el protocol firmat. I ho serà gràcies al compromís del Partit Popular amb la transparència i la legalitat”.

“Defenem que una política millor sempre és possible i la millor manera d’aconseguir-la és amb institucions sòlides, eficaces, transparents i responsables”, ha assenyalat Jesús Ortí, qui ha insistit dient que “la claredat i transparència han de ser una de les bases fonamentals de les administracions públiques”. 

Així doncs, el portaveu del Partit Popular en la capital dels Ports ha explicat que gràcies a este acord aconseguit per unanimitat en el ple, la AVAF, “podrà assistir i assessorar en el foment i la implementació de plans d’integritat, la posada a la disposició dels mecanismes de prevenció, la realització d’activitats formatives i l’assessorament tècnic i jurídic”. 

Tal com ha recordat Ortí, esta és una agència que actua amb independència de les administracions públiques i que és “un baluard” que garantix la transparència, combat comportaments il·legals, prevé, investiga i, a més, protegix les persones denunciants. 

Pel que ha celebrat el pas “clau” que dona l’ajuntament amb l’acord per a col·laborar amb l’Agència Valenciana Antifrau, perquè este protocol “promourà els principis de transparència”, ha indicat Ortí.

Sorpresa pel nou exercici de “emblanquiment” de la gestió del PSPV per part de l’actual alcalde

Al amteix temps, Jesús Ortí ha mostrat la seua sorpresa i ha lamentat “l’emblanquiment” que l’alcalde de Morella i el seu equip de Govern ha realitzat dels successos esdevinguts en les passades legislatures, dirigides pel PSPV en permetre, amb el seu vot, l’eliminació de l’exposició de motius el següent paràgraf: 

“L’Ajuntament de Morella i el seu sector públic instrumental no ha estat exempt d’haver viscut en el passat situacions de pèrdua de la legalitat que d’haver-se implementat sistemes de prevenció i denúncia s’hagueren pogut evitar, i amb això el segur cost econòmic que ha tingut per als seus veïns”.

En este sentit, des del grup municipal del PP han recordat que “l’actual consistori té aprovades 3 comissions d’investigació, dos pel cobrament de quantitats econòmiques als veïns sense tindre ordenança fiscal que ho regulara, o quantitats diferents a les contemplades legalment, i una altra per la venda d’uns immobles promoguts per l’ajuntament a l’empresa gestionada pel germà de Ximo Puig o al propi PSOE”. 

Estes comissions es van aprovar, però no s’han posat en funcionament. De la mateixa manera ha ocorregut amb l’auditoria dels comptes públics d’un ajuntament “arruïnat” que es va prometre com a “exemple de transparència”, però que “tampoc s’ha realitzat”, ha assenyalat Ortí.

“Fa l’efecte que l’alcalde s’ha oblidat dels compromisos adquirits amb els veïns i anteposa la seua tranquil·litat davant el grup majoritari del consistori, el PSPV”, ha manifestat el portaveu del PP a Morella, Jesús Ortí, qui ha demanat a l’alcalde que “assumisca la seua responsabilitat i antepose l’interés general dels morellans al dels seus antics companys de partit”.