El Partit Popular afirma que els veïns de Morella paguen el doble d’IBI que a Vilafranca

672
Jesús Lecha portavoz PP
PUBLICITAT

El PP acusa el PSOE de disparar la pressió fiscal sobre els veïns que paguen un 47% més d’IBI i un 42,8% més d’impost de vehicles que els residents de Vilafranca

El Partit Popular de Morella ha denunciat que els veïns de Morella paguen el doble per l’Impost de Béns Immobles que els residents de Vilafranca, una localitat similar quant a nombre d’habitants però, segons el PP, diametralment diferent quant a polítiques fiscals. El portaveu del partit blau a Morella, Jesús Lecha, ha exigit a l’alcalde, Rhamsés Ripollés, que «en lloc de castigar la població amb una de les majors pressions fiscals de la comarca es dediqui a ajudar-los injectant estalvis en forma de rebaixes d’impostos».

El Partit Popular ha formalitzat la proposta en el ple de pressupostos en el qual Lecha ha qüestionat que un veí de Morella hagi de pagar un 47% més d’IBI i un 42,8% més d’Impost de Vehicles de Tracció Motor (IVTM) que un veí de Vilafranca. «Tenen un nombre pràcticament idèntic de ciutadans però a Morella, en lloc de baixar impostos, es dediquen a pujar-los».

El portaveu també ha dit que a aquests dos impostos cal sumar el tribut que abonen els veïns per l’aigua. «En 2019 van pujar també l’aigua i la conseqüència ha estat que els veïns han vist com enguany han pagat un 25% més, un increment descomunal».

«És evident que el PSOE a Morella té un objectiu: recaptar per a poder cobrar a final de mes. Només així s’entenen aquestes polítiques fiscals draconianes que en un moment tan crític com l’actual haurien de deixar d’existir». Des del PP, ha assenyalat Lecha, «continuarem exercint de cuirassa dels nostres veïns, alçant la veu contra mesures fiscals que sobrecarreguen la butxaca dels ciutadans i que en lloc de donar oxigen, asfixien». «Amb prop d’un centenar de famílies en atur, l’últim que mereixen els veïns de Morella és un càstig de mans dels qui no han dubtat a apujar-se les nòmines a càrrec de l’esforç de tota la població».