El parc eòlic de Tírig rebrà una inversió de 35 milions d’euros

714
Tírig, imatge d'arxiu
PUBLICITAT

L’empresa Capital Energy serà l’encarregada de la gestió del projecte

Tírig construirà un parc eòlic. L’empresa Capital Energy començarà en 2021 les obres que faran realitat el centre d’aerogeneradors de la Sabatera, i el parc forma part d’un projecte conjunt amb l’edificació d’un altre en Salzadella. La inversió total de l’empresa serà d’uns 70 milions d’euros; 35 milions per a cada parc.

Els camps eòlics tindran una potencia de 37,4 MW, i més de 200 persones s’encarregaran de fer realitat el pla. L’alcalde de Tírig, Juanjo Carreres, es mostra satisfet per les xifres d’estalvi i ocupació, i manifesta que «tant de bo puguem parlar en 2021 que el parc ja és una realitat». Pel que fa a la producció, Capital Energy ha manifestat que la previsió per al centre eòlic de la Sabatera és de 93.300 MWh.

D’altra banda la societat encarregada de la construcció ha confirmat que el funcionament dels aerogeneradors permetrà que es deixen d’emetre unes 80.000 tones de CO2 a l’atmosfera. «Tot allò relacionat amb la cura pel medi ambient estem a favor, sense renunciar a res, però és el futur i hem d’anar de cara cap a l’energia renovable», ha dit Carreres.

A més de suposar un important estalvi per al consistori, La Sabatera ho serà també per a les famílies de Tírig. L’ajuntament de la localitat negocia ja mesures com la de poblacions properes com Vilar de Canes, on els seus veïns i veïnes no pagaran llum durant els pròxims 30 anys.