El parc cultural Valltorta-Gassulla, guardonat amb el premi Turisme Sostenible de Turisme Comunitat Valenciana

780
Visitants a la Covatina. Agost del 2021.
PUBLICITAT

El parc cultural Valltorta- Gassulla ha estat guardonat amb un dels premis de Turisme Comunitat Valenciana en l’edició 2021. Concretament, ha estat reconegut en la categoria de Turisme Sostenible. El reconeixement ve donat per la coordinació del Pla de Posada en Valor de l’art Rupestre, duta a terme des de 2019.

Es un guardó a una experiència de vertebració del territori mitjançant l’art rupestre, art que està catalogat com a Patrimoni Mundial per l’UNESCO des de 1998. El Pla de Posada en valor de l’art rupestre posa en valor tots els abrics del territori valencià, de Nord a Sud, 33 abrics publicitats en una mateixa campanya per respondre a la demanda del visitant i oferir-li una visió de conjunt. I per altra banda ha possibilitat que des de l’any 2019 hi haja visites mensuals a 12 abrics d’art rupestre a les comarques de Castelló, a més de les habituals del Barranc de la Valltorta (Tírig), del Barranc de la Gassulla (Ares del Maestrat) i de Morella la Vella (Morella).

Des de la direcció del Parc Cultural Valltorta- Gassulla es mostren satisfets pel reconeixement a un treball de coordinacio entre els treballadors del museu de la Valltorta, els guies, els municipis i l’impuls des de l’àrea de Cultura de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.