El nou Patronat de Turisme de Morella es constitueix i aborda noves iniciatives promocionals per a la tardor

240

El Patronat Municipal de Turisme de Morella fa una bona valoració de l’estiu, prepara una reunió amb l’Agència Valenciana de Turisme i noves iniciatives promocionals per als últims mesos de l’any.

El Patronat Municipal de Turisme s’ha constituït amb els nous membres de la junta directiva de l’Associació d’Empresaris Turístics, els regidors de l’actual corporació municipal i les persones designades per l’alcaldia. D’aquesta manera, anit va tenir la primera reunió entre ells i es va abordar l’actualitat del sector a la localitat. El Patronat de Turisme va fer una valoració positiva dels mesos estivals, prepara una reunió amb l’Agència Valenciana de Turisme i noves iniciatives i activitats promocionals per als mesos de la tardor.

El regidor de turisme, Jorge Garcia, assenyala que “el Patronat Municipal de Turisme amb els nous membres es va constituir anit i ara afrontem aquesta nova etapa amb molts reptes i de forma molt intensa per seguir convertint a Morella en una destinació de qualitat cada vegada més coneguda”. Així, indica que “la reunió va ser molt positiva i els empresaris turístics ens van traslladar la valoració de l’estiu, que ha sigut positiva especialment a l’agost, així com noves propostes, iniciatives i qüestions que entre tots hem de millorar”. Garcia també explica que “esperem tenir prompte una reunió amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per traslladar-li diferents projectes i iniciatives turístiques en els què ha de col·laborar la Generalitat Valenciana per millorar encara més l’oferta turística de la nostra localitat”. Finalment, apunta que “a la reunió vam traslladar el calendari d’activitats que hi ha des de després de Fira i fins a finals d’any, així com iniciatives que hem d’estudiar i que poden ser interessants per promocionar la nostra localitat i gastronomia”.

Entre aquestes activitats, la setmana que ve tindrà lloc el congrés del projecte LIFE Renaix el Bosc a Morella i a principis d’octubre, les jornades de patrimoni cultural de la Mancomunitat Taula del Sénia. A més, d’aquí a dues setmanes, els veïns i veïnes de Morella viatjaran a Mojácar i altres pobles dels més bonics d’Espanya i el dia 1 d’octubre, s’organitzaran activitats per celebrar el dia d’aquesta entitat que agrupa els municipis més bells del país. A la tardor, també es commemorarà el 750è aniversari del Gòtic, que té com a motiu axial l’inici de la construcció de la Basílica Arxiprestal. La temporada de bolets també està a la volta de la cantonada, amb la importància que això suposa per als veïns i visitants i per als restaurants, que omplen les seves cartes amb productes de temporada. Pel que fa al món de la bicicleta, Morella Singletracks participarà a la fira Unibike a Madrid, promocionant la localitat com a destí BTT. També s’ha posat en funcionament la Targeta Privilegium del Consorci dels 3 Reis, s’està difonent la Ruta Jaume I i hi ha propostes per realitzar una fira gastronòmica.

Finalment, en la reunió es va parlar del Pla Municipal de Trànsit, de les escombraries i recollida selectiva i es van plantejar millores a aquests serveis municipals, que s’estudiaran.