El nou curs comença a Morella amb la posada en marxa del banc de llibres

707
PUBLICITAT

Mares i alumnes recollint lots del banc de llibres-Nota de premsa-

El nou curs s’inicia a Morella amb algunes novetats importants. D’una banda, l’Ajuntament de Morella, l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) i la direcció del col•legi Mare de Déu de Vallivana han posat en marxa el banc de llibres i ja, en aquest primer any, ha estat un gran èxit. El doble objectiu d’aquesta iniciativa és donar suport a les famílies i conscienciar sobre l’ús responsable i respectuós dels llibres de text. A més, aquest servei forma part del Pla Municipal d’Ajuda a la compra de Llibres de Text, ja que els alumnes que els han donat i que poden ser reutilitzats, es beneficien d’un reemborsament del preu total dels llibres. D’altra banda, cal assenyalar que el nou curs començarà sense que la Conselleria d’Educació hagi escomés les obres de rehabilitació del col•legi Mare de Déu de Vallivana, a les què es va comprometre fa mesos. Pel que fa a l’Escola Infantil, el curs també començarà demà, encara que els alumnes s’aniran incorporant de forma progressiva, per establir la normalitat la propera setmana. Serà llavors quan s’amplie el professorat, amb la contractació d’una nova monitora.

La regidora d’educació, Palmira Mestre, explica que “el banc de llibres ha sigut una iniciativa conjunta entre la comunitat educativa, l’AMPA i l’Ajuntament, que pretén que unim esforços totes les parts per fomentar una cultura favorable a l’intercanvi i l’aprofitament de els recursos i que així les famílies es puguen estalviar una important quantitat de diners”.
La Generalitat no actua al col•legi

D’altra banda, la regidora ha tornat a lamentar que la Conselleria d’Educació no hja contestat des de fa mesos a les missives del consistori perquè s’escometen d’una vegada per totes les obres necessàries al col•legi Mare de Déu de Vallivana, iniciant-se el curs sense que s’hagen escomès. En aquest sentit, cal assenyalar que el consistori està duent a terme diferents actuacions de manteniment i millora del centre per a l’inici de curs. A més, durant les vacances estivals també s’ha realitzat una neteja especial i durant aquesta setmana s’estan duent a terme diferents treballs de revisió d’instal•lacions perquè tot funcione correctament i que així els usuaris no patisquen la manca d’actuació de la Generalitat, especialment en sistemes de calefacció i aigua calenta.

Escola Infantil

Demà també comença el nou curs de l’Escola Infantil, tot i que serà la setmana que ve quan s’incorporen tots els alumnes i es normalitze. Aquest any, és el primer en el què aquest servei ha entrat en el Programa d’Escoles Infantils de la Generalitat Valenciana. A més, cal destacar que s’ha contractat una nova professora, ja que s’ha batut el rècord d’alumnes matriculats. Cal recordar que aquest servei és gratuït a Morella, suposant també una important ajuda per a les famílies.