El nou centre de salut de Forcall duplicarà la superfície de l’actual

108
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat l’actual centre de salut de Forcall i els terrenys per a la construcció del nou centre sanitari, on està prevista una inversió de 815.246,37 euros.

El nou centre sanitari duplicarà la superfície construïda de l’actual centre, en passar de 219,94 metres quadrats a 496,43 metres quadrats, i estarà ubicat a la Plaça de les Eres, en una parcel·la la cessió de la qual per part de l’Ajuntament de Forcall és a fase avançada.

El titular de Sanitat ha destacat que “independentment d’on resideixin tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana tenen dret a rebre la millor atenció sanitària. Per això, des de la Conselleria de Sanitat s’està fent un esforç important, per poder oferir a tota la població els millors serveis assistencials, a través d’un pla de millora de les infraestructures sanitàries”

L’actual centre de salut ocupa des de l’any 1997 els baixos d’un edifici mixt destinat a la residència de la Tercera Edat del municipi. D’aquesta manera, la construcció del nou centre millorarà la prestació del servei, sobretot com a Punt d’Atenció Continuada (amb accés diferenciat del centre), per oferir assistència a les urgències d’Atenció Primària durant les 24 hores, a més de la població de Forcall, a la dels municipis de Cinctorres, La Mata, Olocau del Rei, Palanques, Portell de Morella, Todolella, Villores i Zorita del Maestrat, que implica l’atenció a un total de 1.670 usuaris.

Dacord amb el Pla funcional elaborat per la Conselleria, l’edifici, d’una sola planta, disposarà de 3 consultes per a Medicina de Família i Comunitària, Infermeria i Pediatria, 1 sala dextraccions i tractaments, 1 Punt dAtenció Continuada amb accés independent per a atendre les urgències d’atenció primària les 24 hores (amb sales de descans, vestuari i dormitoris per a personal sanitari), sala de radiologia, àrea polivalent per a treballadora social i altres usos, sala de reunions, zona d’admissió i administració. A més, l’edifici comptarà amb una zona de reunions, biblioteca, magatzem, magatzem de residus, cambres de neteja, lavabos i sala d’instal·lacions.