El Nadal es viu en Vilafranca

72

Vilafranca, Capital Cultural Valenciana, acull aquests dies desenes d’activitats per a tots i totes amb motiu del Nadal. D’aquesta forma, hui mateix a les 19h se celebra la Missa del Gall a l’Església Parroquial i des de les 00.01h la festa de la Nit de Nadal amb la discomòbil Discoeclipse. Demà, 25 de desembre, a les 11h serà la Missa del Naixement de Jesús.

Els més menuts de la casa poden gaudir durant totes les festes de Nadalandia. L’Espai Jove acull durant els matins dels dies 26, 27 i 30 de desembre i 2 i 3 de gener grans activitats lúdiques, esportives i culturals.

Així mateix, el dijous 26 a les 12h a la Casa Social es podrà gaudir amb el festival “Curts i Menuts” de curtmetratges infantils per a xiquets i xiquetes a partir de 2 anys. Aqueixa mateixa vesprada, des de les 19h, també a la Casa Social, es podran veure els documentals “Experiment Stuka” i “The Fourth Kingdom”.

El dissabte 28 en l’ermita de Sant Roc a les 18h i a les 19.30h es podrà gaudir amb l’obra musical “Ombres”. La duració és de 30 minuts i el preu de l’entrada és de 5 euros.

L’esperada carrera de Sant Silvestre se celebrarà a Vilafranca el 31 de desembre a la vesprada. A les 17h grans i menuts abillats amb divertides disfresses nadalenques recorreran el municipi. A la nit, en l’edifici Polivalent s’acomiadarà al 2019 i es donarà la benvinguda al 2020 amb l’orquestra Next i la discomòbil Eclipse.

Ja entrant l’any nou, el divendres dia 3 a les 19h s’oferirà a la Casa Social una xarrada-debat sobre la nova ruralitat i la despoblació en la qual participaran Vicent Querol i Zaira Fabregat.

L’endemà, a la sala de teatre Carles Pons des de les 19.30h es podrà gaudir amb el festival de ball “Dansant la volta al món” de Coppelia Dansa.

L’esperada arribada dels Reis Mags d’Orient serà el diumenge 5 de gener. La cavalcada començarà a les 18.30h en l’ermita Santa Bàrbara. L’animació serà a càrrec de La Xalera.

El dia 6, a l’Església Parroquial, a les 11h tindrà lloc la Missa del Dia de Reis.

Cal assenyalar que fins al 5 de gener a la Sala Gòtica de l’Ajuntament es pot visitar l’exposició “Fórmules de Resistència”. A més, continuen disponibles les visites guiades als principals museus i monuments com són l’Església de Santa Maria Magdalena, l’Ajuntament i el Museu de la Pedra Seca. Per a més informació sobre dies de visita i horaris consultar amb l’Oficina de Turisme.