El Museu Temps de Dinosaures es modernitza amb una gimcana virtual

219
Museu Temps de Dinosaures
Museu Temps de Dinosaures
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Aquesta compta amb diferents proves per a interactuar amb els elements del museu i desxifrar les pistes
  • La revista científica internacional Diversity ha publicat un nou estudi sobre l’Iguanodon bernissartensis de Morella i Els Ports

El Museu Temps de Dinosaures de Morella ha incorporat una gimcana dins de les seues instal·lacions. Aquesta compta de diferents proves que recorren tot el museu per a desxifrar les pistes que porten a recuperar el mapa robat sobre l’últim jaciment descobert a la zona. Escapa en temps de dinosaures s’inicia amb la lectura dels QR d’aquest espai amb els quals la paleontòloga Andrea explica que han robat en el laboratori i cal seguir les pistes per a trobar el mapa que s’han emportat en menys de 30 minuts. Cal explicar que és necessari reservar amb antelació a través del telèfon 607 626 505.

La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “aquesta gimcana és una nova manera de visitar el Museu Temps de Dinosaures i interactuar amb el seu contingut”. L’edil ha recordat que “el públic aficionat als dinosaures és, normalment, públic familiar amb xiquets i xiquetes, per la qual cosa, jugar amb els elements del museu el fa més atractiu” i ha afegit que “a més, utilitza les noves tecnologies amb els codis QR i els smartphone que aporten la informació i pistes a través de vídeos”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a investigar el robatori del laboratori i recuperar el mapa del jaciment”.

Cal recordar que, Morella compta amb una altra gimcana digital que recorre la ciutat. El passat més de juliol, la ciutat ampliava la seua oferta turística amb l’ús de les noves tecnologies i estrena la Gimcana Digital Turística amb La decisió del Papa Luna. Aquesta recorre diferents espais i monuments de la ciutat per a resoldre 13 enigmes al voltant de les reunions que es van mantindre a Morella amb aquest Papa, el rei Ferran I i Vicent Ferrer per a resoldre el Cisma d’Occident. El repte comença amb la lectura del QR situat a l’Oficina de Turisme de Morella, al costat de les torres de Sant Miquel.

L’Iguanodon bernissartensis, a la revista Diversity

La revista científica i internacional Diversity ha publicat un nou estudi sobre l’Iguanodon bernissartensis. Així, aquest confirma que les restes d’aquesta espècie, són les més abundants en la zona de Morella i tota la comarca dels Ports, ja que s’ha trobat en tots els jaciments. Cal destacar que en la publicació participa el paleontòleg morellà, Jose Miguel Gasulla, el qual destaca que “aquest estudi confirma que un dinosaure com l’Iguanodon, el qual és molt conegut a Europa perquè s’ha trobat en altres països, troba a aquesta zona una important representació perquè és el que més abundava”. Cal explicar que Diversity és una publicació molt important i de prestigi en l’àmbit internacional. A més, es tracta d’una revista d’accés obert a les seues publicacions completes, així, aquest estudi es pot consultar a https://www.mdpi.com/1424-2818/14/2/63.