El Museu de les Ciències acull l’exposició ‘Ruta 99’ dedicada als 24 pobles valencians amb menys de 100 habitants

282
PUBLICITAT

El Museu de les Ciències acull l’exposició ‘Ruta 99’ dedicada als 24 pobles amb menys de cent veïns de la Comunitat Valenciana i que respon a la iniciativa posada en marxa per la Generalitat per promocionar i visibilitzar les poblacions amb menys habitants .

La mostra ‘Ruta 99’, instal·lada al Carrer Menor del Museu de lliure accés, està formada per un total de 14 tòtems amb informació dels pobles de la ruta, la comarca, la seva història, material gràfic així com el més característic de cada població. A la part central s’ha col·locat un mapa de grans dimensions de la Comunitat Valenciana amb la localització exacta de cada poble de la Ruta.

Amb aquesta nova exposició, la Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a una iniciativa que cerca apropar el públic a les zones més despoblades de la Comunitat Valenciana i posar en valor el patrimoni local tant cultural com mediambiental. La ruta enllaça aquests vint-i-quatre pobles des de Famorca (Alacant) fins a Herbés (Castelló) i consta d’una credencial, a l’estil del Camí de Sant Jaume, que es pot emplenar a cadascun d’aquests municipis.

Els pobles que integren aquesta ruta són Benillup, Benimassot, Famorca, Tollos (província d’Alacant); Castell de Cabres, Espadilla, Fuente la Reina, Fuentes d’Ayódar, Herbés, Figueres, Matet, Palanques, Pavías, Sacanyet, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat, Vallibona, Villamalur, Villanueva de Viver, Villores (província de Castelló); i Carrícola, Puebla de Sant Miguel i Sempere (província de València).