El Museu de la Valltorta participa en la fase avançada del projecte Q de Qualitat en els museus

68

El museu de la Valltorta ha participat en la segona edició del projecte: Diagnòstic del nivell de qualitat en els museus de la Comunitat Valenciana. Aquesta anàlisi es fa d’acord amb la norma UNE 302002 i s’avalua la gestió de les visites. La jornada de clausura final es va celebrar l’IVAM al desembre. Es tracta d’un projecte de col·laboració entre l’Agència Valenciana de Turisme, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i l’Institut de qualitat Turística d’Espanya.

Aquest any, en la fase inicial del projecte han participat 19 museus i en la fase avançada 16, entre els quals ha estat el de la Valltorta. En total, 35 museus del territori valencià. El programa ha estat dissenyat igual que l’any passat, dues visites tècniques de l’ICTE i una jornada de conclusió final. En la fase avançada s’han treballat els procediments i el registres del sistema de gestió de qualitat.

Cal dir que en la fase inicial han participat 4 museus de Castelló: l’arqueològic de Borriana,  l’Azulejo Manolo Safont d’Onda, el de Ciències Naturals el Carme d’Onda i el de la Pedra Seca en Vilafranca. En la fase avançada, han estat dos els museus de Castelló que han participat, el MUCBE de Benicarló i el museu de la Valltorta en Tírig.