El museu de la Valltorta i el centre penitenciari d’Albocàsser en un projecte didàctic

135
xerrada sobre els enigmens art rupestre

– Més de 120 interns van assistir a la xarrada sobre els enigmes de l’art rupestre

El museu de la Valltorta ha col·laborat en el projecte ACTÚA del centre penitenciari d’Albocàsser. Es tracta d’un programa sobre patrimoni que porta tres edicions, el comencen a l’estiu i el finalitzen a principis de la tardor. Esta coordinat des de l’àrea d’animació sociocultural i obert a la participació de tots els mòduls. Aquest estiu, havien de fer un gran mural sobre l’art rupestre que elaborava cada mòdul participant amb l’objecte d’exposar-lo. Els millors treballs es podran veure exposats de manera temporal al museu de la Valltorta. El museu va participar amb tres activitats al centre penitenciari, van cedir l’exposició itinerant sobre el centenari del descobriment de les pintures i a principi d’octubre va oferir una xarrada sobre els enigmes de l’art rupestre de l’arc mediterrani a càrrec de Pilar Vidal, la directora del Parc Cultural, així com un taller sobre eines prehistòriques a càrrec de Francesc Bellmunt, expert en Prehistòria.

Els índexs de satisfacció els marquen la participació, cal dir que tots els mòduls del centre penitenciari menys un varen participar en el projecte, més de 120 interns de manera voluntària van assistir a la xarrada sobre els enigmes de l’art rupestre i uns 40 van participar en el taller. El museu valora de manera molt positiva la participació en aquesta experiència didàctica i el fet de poder difondre els valors de l’art rupestre llevantí en altres àmbits.

Dins del projecte ACTÚA, cada any han treballat un tema sobre els recursos culturals dels voltants, van començar amb les oliveres mil·lenàries, el segon any van ser els dinosaures i aquest any ho han fet amb l’art rupestre de l’arc mediterrani o llevantí, amb l’excusa de que s’han complit vint anys de la declaració de Patrimoni Mundial per la UNESCO.