El museu de la Valltorta celebra el Dia Europeu de l’Art Rupestre

64
Dia Europeu de l'Art Rupestre

El museu de la Valltorta celebra el Dia Europeu de l’Art Rupestre, que és el 9 d’octubre, amb una programació especial, una eixida als abrics de la Volta Espessa i la Ferranda, al terme de Vilafranca. Aquests són els descoberts més recentment. Les vint-i-cinc persones que participaran en la visita – programada per al 12 d’octubre- aniran acompanyades pels dos arqueòlegs que ho van descobrir, Inés Domingo i Dídac Román. És una caminada de dificultat alta per la distància i la pedra solta que hi ha pels voltants del riu de Montlleó. Cal informar-se per participar en l’oficina de turisme de Vilafranca o al museu de la Valltorta.

Des dels itineraris culturals d’Europa s’ha escollit aquesta data per celebrar el Dia Europeu de l’Art Rupestre, perquè el 9 d’octubre de 1902, el prehistoriador Emile Cartailhac va escriure una carta de disculpa a María Sanz de Sautuola, la xiqueta que en 1879 havia descobert les pintures de la Cova d’Altamira juntament amb el seu pare.En la carta s’acceptava l’autenticitat de Altamira.

D’altra banda, s’ha convocat un concurs europeu de dibuix titulat “El primer arte de los europeos visto por los europeos del futuro” adreçat als escolars de 6 a 14 anys. Els dibuixos participants es podran enviar al museu de la Valltorta i els seleccionats seran enviats a l’Associació Internacional de Camins de l’Art Rupestre Prehistòric, que configurarà una exposició amb els dibuixos de tots els llocs, per tant, esperem que els abrics de les nostres terres formaran part de l’exposició internacional.

Activitat Dia Europeu de l'Art Rupestre

VA SER NOTÍCIA A DIADIA