El Museu de la Valltorta celebra el dia dels museus

240
PUBLICITAT

El Museu de la Valltorta ha organitzat una sèrie d’activitats per celebrar el Dia Internacional dels museus, que aquest any porten per lema  “Museus, sostenibilitat i benestar”: visites guiades pel museu, portes obertes a la cabana Neolítica, una exposició temporal  de peces arqueològiques, una demostració de ferramentes i habilitats en la Prehistòria i una ruta de la pedra en sec

Les activitats començaran el dijous 18 de maig, dia internacional dels museus, amb una ruta de la pedra en sec per visitar les barraques que estan pels voltants del museu a càrrec de Jordi Saüc, informador turístic de Tírig. El nivell de dificultat  de l’itinerari és fàcil i es preveu una durada de 2 hores. La pedra en sec és una pràctica de sostenibilitat que van fer els nostres avantpassats. Recordem que aquesta tècnica va estar declarada en el 2019, Patrimoni Mundial Immaterial per la UNESCO. Per aquesta activitat es demana reserva prèvia. 

El divendres 19 de maig hi haurà dos visites guiades a l’exposició permanent del museu de la Valltorta, una pel matí a les 11,30 hores i l’altra per la vesprada a les 18 hores. Al  visitant se li acompanyarà a fer un passeig per l’art rupestre del territori valencià. La demostració de les ferramentes i habilitats en la Prehistòria a càrrec de Francesc Bellmunt, guia de GALIPAT, Servicios Culturales serà el dissabte 20 de maig en el hall del museu.
Des de dijous fins a diumenge es podrà visitar  una exposició temporal de onze peces sobre “El jaciment iber del Cornullo dels Moros” al hall del museu. Al llarg del matí i a primera hora de vesprada, es faran visites comentades a càrrec del coordinador de la mostra, Jaume Beltrán Obiol, alumne en pràctiques del Màster Gestió del Patrimoni.  S’aprofitaran també aquests dies per mostrar al públic la cabana Neolítica recentment restaurada que està al darrera del museu. Hi haurà eixides cada hora al matí i a primera hora de la vesprada.