El Molí Sol de Costa més atractiu amb Alt Maestrat Human Land

657
El Molí Sol de Costa més atractiu amb Alt Maestrat Human Land
El Molí Sol de Costa més atractiu amb Alt Maestrat Human Land
PUBLICITAT

El museu del Molí Sol de Costa d’Ares del Maestrat ha rebut notables millores. El Pla de Competitivitat Turística impulsat per l’Associació Intermunicipal Catí, Culla, Ares, Benassal amb el patrocini de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme ha permès millorar l’accessibilitat del molí. S’ha millorat l’empedrat de l’exterior del molí i el mur de la rambla. A l’interior es pot observar com era la molturació del gra gràcies a la força de l’aigua. El Pla de Competitivitat també ha permès introduir l’anglès, el francès i el castellà al video on l’últim moliner explica com era l’activitat.

Cal recordar que el barranc dels molins fariners d’Ares del Maestrat és Bé d’Interès Cultural, el primer d’aquestes característiques a la Comunitat Valenciana.

L’acció del Pla de Competitivitat Turística s’ha unit a la millora de l’entorn que l’Ajuntament ha realitzat amb els fons de la Diputació de Castelló. Aquesta millora ha permès reduir l’impacte paisatgístic dels dipòsits de proveïment d’aigua.

D’aquesta manera s’ha reforçat el recurs turístic que és per a Ares el barranc dels molins fariners.