El jutjat denega la venda de Marie Claire a un grup hispà-polonés

83
PUBLICITAT
  • L’administració concursal i el grup Formen Koltex tenen la possibilitat de presentar un recurs contra aquesta decisió judicial

El Jutjat del Mercantil número 1 de Castelló ha denegat la venda de la unitat productiva de l’empresa Marie Claire al grup hispà-polonés Formen Koltex, a causa de l’oposició del Fons de Garantia Salarial (FOGASA). La decisió judicial es fonamenta en què l’oferta de compra excloïa maquinària essencial per a la continuïtat operativa de la fàbrica, la qual estava garantida a favor de FOGASA per deutes salarials previs.

L’acte de la jutgessa, segons han explicat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), ha examinat les dos darreres ofertes rebudes per Marie Claire per a l’adquisició de la seua unitat productiva: la marca tèxtil valenciana Ferris i el grup hispà-polonés For Men SA i Koltex Plasctic Recycling Systems SRL.

FOGASA, que s’ha oposat a l’operació, ha argumentat que la venda sense aquests actius indispensables posaria en risc la possibilitat de recuperar els fons deguts. La jutgessa, en la seua decisió, ha expressat que entén les conseqüències negatives d’aquesta decisió tant per als treballadors com per a l’economia de la comarca, però ha subratllat la necessitat de complir amb els requisits legals establits.

Aquesta resolució suposa un dur colp per als empleats de Marie Claire i per a la comarca dels Ports, que confiaven en l’operació com una oportunitat per a reactivar l’activitat de l’empresa i salvaguardar els llocs de treball. La jutgessa, encara que conscient de l’impacte negatiu, ha explicat que no es pot procedir amb la venda si no es compleixen totes les condicions legals, especialment pel que fa a les garanties exigides per FOGASA.

Per part seua, l’administració concursal i el grup Formen Koltex tenen la possibilitat de presentar un recurs contra aquesta decisió judicial en un termini de cinc dies.