El jaciment arqueològic de Cinctorres rebrà finançament de la Diputació

473
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló ha aprovat recentment el programa d’actuacions arqueològiques i de consolidació de jaciments a la província per a 2020, amb un pressupost que ascendeix a 70.000€.

D’un total de 13 actuacions que es realitzaran sota la direcció del Servei d’Arqueologia, que té entre les seues funcions la d’excavació i conservació dels jaciments de la província de Castelló, el jaciment de Cinctorres serà un dels beneficiats.

El municipi de Cinctorres compta amb un jaciment únic en la Comunitat Valenciana, amb rèpliques de fòssils recuperats i panells explicatius. El Museu de Dinosaures de la localitat atrau a un turisme familiar, ja que compta amb peces originals. Es tracta d’un lloc on endinsar-se al món de les excavacions i el procés de recuperació i conservació dels fòssils originals trobats al Jaciment Ana.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat que el nou equip de govern té entre els seus objectius futurs el de potenciar el Servei d’Arqueologia de la Diputació perquè “per a mirar al futur, és important que sapiguem d’on venim, i a la província de Castelló es pot realitzar una gran labor en  matèria d’estudis de jaciments arqueològics”.