El IX Festival de Música 775 ompli tots els racons de Vilafranca

227
PUBLICITAT

Aquest passat cap de setmana, Vilafranca va acollir la novena edició del Festival de Música 775 una cita en l’estiu que fusiona la música amb la naturalesa i el patrimoni, i permet a veïns, veïnes i visitants de Vilafranca gaudir d’aquesta fusió entre art i paisatge. Pere Joan Carrascosa és l’encarregat, any rere any, d’organitzar aquest esdeveniment, que ja s’ha consolidat com a característic en l’estiu vilafranquí.

El Festival es va inaugurar el divendres amb l’actuació de Sandra Monfort que, en principi anava a ser a la Plaça de Bous, però es va acabar realitzant a la Casa de la Cultura. El públic va poder gaudir d’una música on es fusionava el folklore amb la modernitat, des de la gent més jove fins a la gent més gran va quedar sorpresa i captivada per aquesta artista.

Seguidament, dissabte al matí van actuar Marc i Sofia Monfort, els dos germans vilafranquins que van mostrar el seu admirable talent amb la flauta i el piano, respectivament. Ambdós estan cursant uns estudis musicals a escoles i amb professors de renom, i no van tindre cap problema en mostrar tot aquest aprenentatge dalt de l’escenari. A la vesprada, seguint amb el talent del qual es va gaudir durant el matí, va tindre lloc l’actuació de la soprano Sílvia Vázquez, una artista amb un bagatge consolidat dins del cant líric. El públic va tindre el plaer d’escoltar en directe a una de les sopranos més destacades en l’àmbit nacional i, inclús, internacional, acompanyada pel pianista Carles Budó, també amb una carrera molt talentosa al seu darrere.

Finalment, l’últim dia va estar marcat per l’actuació del projecte Brunetti, on actuava un trio de corda amb Fernando Pascual al violí, Isabel López a la viola i Pere Joan Carrascosa al violoncel. A aquests els acompanyava el musicòleg Germán Labrador, que va fer d’aquesta actuació, una espècie de conferència musical. Aquesta actuació es va realitzar a l’ermita de Sant Roc, la qual es va omplir de dalt a baix. I per acabar, Sefarad al cor de Turquia, van ser els encarregats de posar el punt final a aquesta edició del Festival, i van donar el punt màgic a aquest omplint tots els racons de les Coves del Forcall amb la seua música.

Així doncs, la novena edició del Festival de Música 775 ha estat marcada per la gran quantitat de públic que ha assistit a tots i cadascun dels concerts. Un aspecte a destacar és la màgia que ens ha deixat aquest esdeveniment amb cada actuació i, també, amb la Nit dels Ciris, celebrada el dissabte, que va il·luminar cada racó de Vilafranca. La naturalesa i l’art van crear un cap de setmana de màgia gràcies a la fusió entre la música i el paisatge i patrimoni del poble vilafranquí.