El IV Dolç Festival arribarà este estiu a Ares i Villores

831
PUBLICITAT

Del 23 de juliol al 27 d’agost vuit concerts reprendran aquesta iniciativa de la qual en 2015 van gaudir més de 2.000 persones

Per quart any consecutiu, Diputació de Castelló, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, portarà la música tradicional de la dolçaina i el tabal a totes les comarques de la província a través del Dolç Festival. Aquesta iniciativa que té per objecte fomentar la música tradicional desenvoluparà vuit concerts que comencen el dissabte 23 de juliol i es mantindran fins al 27 d’agost.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha posat de manifest en la presentació d’aquesta iniciativa que “durant aquests anys la dolçaina, instrument tradicional imprescindible en les nostres festes i celebracions, ha guanyat espai i ocupa dignament el lloc que li correspon, actualment ja s’imparteix com a instrument reglat en el Conservatori Professional de Música “Mestre Tàrrega” de Castelló. I tot això ha estat possible gràcies a l’esforç que han fet les agrupacions de dolçainers i tabaleters per mantenir vius els instruments més tradicionals i a accions com aquesta que capitaneja la Diputació de Castelló”.

Cal assenyalar que durant la passada edició de 2015 més de 2.000 persones van gaudir dels vuit concerts celebrats, i durant aquests tres anys, ja són 24 les poblacions de Castelló en què s’ha pogut gaudir d’aquests esdeveniments, unes previsions que Sales espera “fins i tot superar gràcies al fet que ja és una iniciativa coneguda ia la gran difusió que li donarem a través de l’Agenda provincial al web dipcas.es i en la recentment estrenada APP Arquer”.

Al costat del vicepresident Sales han participat en la presentació José Causanilles de la colla Xarançaina, Manuel Marc de la colla Xaloc, Manolo Casalta de la colla Soroll, Rafa Vall de la colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, i Juanjo Trilles, com a president de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters.

Calendari d’actuacions

Les actuacions d’aquest festival són les següents: dissabte 23 de juliol a les 20’30 hores a Vilanova d’Alcolea (Plana Alta) a la Plaça de l’Ajuntament amb la Colla de dolçainers i tabaleters El Senill de Torreblanca; el diumenge, 24 de juliol, a les 19 hores a Vilafermosa (Alt Millars), a la Plaça de l’Ajuntament amb la Colla de dolçainers i tabaleters Xaloc de Castelló; el dissabte, 30 de juliol, a les 20 hores a Bejís (Alt Palància), a la Plaça Mare de Déu de Loreto amb la Colla de dolçainers i tabaleters El Soroll de Castelló; el diumenge, 7 d’agost, a les 17 hores a la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat), al Saló Multiusos amb la Colla de dolçainers i tabaleters El Soroll de Castelló; el diumenge, 7 d’agost, a les 22’30 hores a l’Estany de la Mar de Nules (Plana Baixa), amb la Colla de dolçainers i tabaleters El Senill de Torreblanca; el diumenge, 14 d’agost, a les 22 hores a Costur (L’Alcalatén), a la Plaça amb Dolç Sarau de la Colla de D. i T. de Benicàssim; el diumenge, 21 d’agost, a les 18 hores a Ares del Maestrat (Alt Maestrat), a la Plaça Major amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló. I, finalment, el festival conclourà el dissabte, 27 d’agost, a les 19 hores a Villores (Els Ports), a la Plaça de l’Ajuntament amb la Colla Xarançaina de Castelló.

Impuls de la cultura tradicional com a recurs turístic

En la seva intervenció, el vicepresident Sales ha recalcat l’impuls de la Diputació a la dinamització i divulgació de la cultura tradicional, també com a recurs turístic.

“Les tradicions populars dels pobles són una riquesa que cal posar en valor i que generen estímuls per al desenvolupament cultural i social dels seus habitants. I aquesta Diputació Provincial aspira, a més, a enfocar les seves accions culturals com a motor d’impuls turístic i dinamitzador de l’economia local en la nostra província “, ha conclòs.