El I Festival de Música de Vilafranca ofereix les millors actuacions de cambra, amb galeria de fotos

210

-Nota de premsa de l’Ajuntament de Vilafranca-

Vilafranca, que celebra aquest any els 775 anys de la seua Carta Pobla, ha celebrat la primera edició del Festival de Música de Vilafranca dins de la programació d’activitats que se succeeixen durant tot l’any per commemorar aquesta cita. Els dies 5 i 6 de juliol la localitat va acollir diferents concerts de cambra coordinats baix la direcció artística del músic Pere Joan Carrascosa. En ells, va destacar la presència de músics pertanyents a la Unió Musical de Vilafranca així com la procedència de la resta de participants, tots de la Comunitat Valenciana. A més, el festival es va integrar dins de la Nit de l’Art que va tenir lloc la nit del 5 de juliol.Festivalmusica1 Festivalmusica2 Festivalmusica3 Festivalmusica4 Festivalmusica5

Els concerts es van desenvolupar en diversos espais. El dissabte 5 de juliol a les 19h a la Casa de Cultura es va inaugurar amb la presència d’Aurora Peña, soprano; Óscar Oliver, piano; Fernando Pascual, violí; Isabel López, viola; Pere J. Carrascosa, violoncel i Juan López, contrabaix, que van interpretar la “Schubertiada” amb obres de F. Schubert.

-La Nit de l’Art, un èxit de públic

La Nit de l’Art, que va reunir un nombrós públic, va comptar amb actuacions musicals. El quartet de clarinets de la Unió Musical de Vilafranca van interpretar obres de JS Bach, I. Albéniz, L. Van Beethoven, G. Bizet, C. Debussy, R. Schumann, J. Strauss.

Al portal de Sant Roquet va actuar la soprano Aurora Penya interpretant “Lamento della Ninfa” de C. Monteverdi. Al saló gòtic de l’Ajuntament de Vilafranca Pere Joan Carrascosa, amb violoncel, va oferir la Suite n1 de J.S. Bach.

Tanmateix al pati de la Casa dels Brusca van tindre lloc les actuacions de l’associació cultural Luis Miralles del Carro que va interpretar un repertori coral de diferens èpoques i “Em dones força”.

Més tard, a la Plaça de l’Església els veïns del municipi van gaudir amb la “Nit de tango”, amb Joe Petraski i els Carnissers del Tango. El festival va acabar diumenge dia 6 a l’Església Parroquial. A les 12.15h va actuar el Projecte Brunnetti interpretant “Matinée” amb obres de Brunetti, J.S. Bach i N. Rota.

El festival de música ha estat patrocinat per l’Ajuntament de Vilafranca i les empreses Marie Claire, Ceràmiques Aparici, Transports Monfort i Jujosa.