El Grup per a la Recuperació de la Memòria del Segle XX de Benassal ha programat diverses activitats culturals durant els mesos de juliol i agost. Així, el dijous 28 de juliol a les 19:30 hores, Octavi Monsonís presentarà el seu llibre “Rotterdam” a La costureta en un acte que estarà presentat per Josep Antoni Andreu.

Divendres dia 29 a la nit està prevista la primera projecció del Festival de Documentals “Vila de Benassal” amb el documental “Fer la guerra”, dirigit per Luís Botella i Roberto Llopis. Mentrestant, el diumenge 31 es realitzarà una excursió al Museu del Món Rural a Espluga del Francolí.

A l’agost, el dia 4, continua el Festival de Documentals “Vila de Benassal” en el qual es projectarà el documental “Homenatge a les 11 dones afussellades al Camp de la Bota”. La projecció es realitzarà a l’aire lliure i en la presentació intervindran Josep Maria Monferrer i Emili Ferrando.

El dia 12 es presentarà a la sala d’actes Cajamar el llibre “Executada”, d’Emili Ferrando i el dia 17, “Tagèdies silenciades” de Raül González Devís. Per finalitzar amb la programació cultural, el festival projectarà “Mi manzanica”, d’Artur Molina i Heli Valero i el curtmetratge “Jotas de Barro”.