El Grup Municipal Socialista de Morella sol·licitarà al Ple que es demane el 2% cultural per una nova fase del Colomer Zurita

121
PUBLICITAT

Ahir el Consell de Ministres anunciava una nova convocatòria imminent d’estes ajudes i per tant es considera que és moment de preparar un bon projecte.

Amb estos fons culturals, que gestiona el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, es van aconseguir més de 500.000€ per a la nova Escola de Música que s’està a punt d’estrenar.

Morella, al tindre en els seu terme les obres i projectes de la N232, compta amb una puntuació important per obtenir estes ajudes

Ahir el Consell de Ministres va autoritzar al Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana la convocatòria de les ajudes del 2% cultural. Per tant, tal com informa el govern central, està previst que en les properes setmanes es publique en el BOE, i s’obriga el termini per presentar projectes per millorar i posar en valor el patrimoni.

Cal recordar que, amb una anterior convocatòria d’estos fons, l’Ajuntament de Morella va presentar projecte i va obtenir  més de 500.000€ per executar la nova Escola de Música, infraestructura que està a punt d’estrenar-se en les properes setmanes i on l’Associació Musical Mestre Candel ja ha realitzat el trasllat del seu material. Tant esta entitat com la Rondalla i els Gaiteros tindran allí els seus propis espais, a més de les aules de formació i despatxos de direcció i professorat.

Des del Grup Municipal Socialista es destaca, i així ho trasllada el seu portaveu, Rhamsés Ripollés,  que esta nova convocatòria del 2% cultural ‘’és una oportunitat molt important que l’actual equip de govern de l’Ajuntament no pot desaprofitar i per això, en el ple que es celebrarà esta vesprada, sol·licitarem que es prepare un nou projecte i es tramite esta ajuda per a poder executar una nova fase del Colomer Zurita. Esta podria comprendre el condicionament de tota la planta baixa i així es sumaria a les dos actuacions, ja en marxa i a punt de finalitzar, com són la nova Escola de Música i la Biblioteca, amb una inversió global de més de 2 milions d’euros aconseguida en la passada legislatura’’.

En el ple ordinari convocat avui els punts a tractar són: informe de l’alcaldia, canvi ubicació patronat Escola de Música, elecció nou alet Mare de Déu per cobrir vacant, al·legacions projecte Forestalia, la creació de comissions informatives municipals i precs i preguntes.