El Grup Municipal Socialista de Morella denuncia el cobrament des de l’empresa municipal CISE de les quotes d’escala a una comunitat de veïns de la població

118
PUBLICITAT

Des del Centre Integrat de Serveis Econòmics (CISE) s’ha efectuat, per segona vegada en pocs mesos, un càrrec indegut als propietaris d’una finca particular que res té a veure amb l’Ajuntament i que curiosament gestiona l’actual Conseller Delegat de l’empresa municipal.

Este fet suposa un ús indegut de dades personals i bancàries particulars, a més del cobrament d’uns recursos que en res tenen a veure amb la gestió de l’empresa pública.

Des del passat mes de novembre a la pregunta formulada pels socialistes respecte a aquesta greu irregularitat de la persona que està al front del CISE, la resposta de  l’alcalde, Bernabé Sangüesa, ha sigut el silenci i cap tipus d’informació.

El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Morella vol denunciar que des del CISE (Centre Integrat de Serveis Econòmics), empresa municipal de l’Ajuntament de Morella, han estat cobrades, per segona vegada en pocs mesos, les quotes d’escala a tota la comunitat de veïns d’un immoble ubicat en la població. Ja en el mes de novembre els socialistes van formular una pregunta al ple ordinari, fent-se ressò de les queixes veïnals, interessant-se per aquest fet irregular que ja s’havia produït per primera vegada, preguntant també si havien estat reintegrats als veïns el diners cobrats indegudament. El silenci i cap tipus d’informació va ser la resposta de l’alcalde, Bernabé Sangüesa. 

Lluny de rebre cap explicació per part de l’alcalde, i celebrant-se posteriorment el Ple de Desembre també sense informació per part dels responsables del govern municipal al respecte, ens trobem, dos mesos mes tard del primer cobrament, amb la desagradable sorpresa de que els veïns ens informen que de nou han vist carregats en els seus comptes la quota corresponent a la comunitat de veïns i també en aquesta ocasió en favor del CISE, trobant-se una altra vegada en la disjuntiva de que no se sap si s’han reintegrat al complet els diners als propietaris afectats, molts dels quals no han rebut mai cap tipus d’explicació. Per a Joan Carles Marcobal, regidor que al mes de novembre va formular la pregunta al Ple, ‘’es tracta d’un fet que, si la primera vegada ja va ser una greu irregularitat per part del gestor del CISE, ara ja és un fet intolerable que reclama responsabilitats directes per part de l’alcalde amb el responsable nomenat per ell amb els vots d’Independets i PP, i a més amb una remuneració mensual’’

Este fet, que lluny de ser aïllat, s’ha repetit de nou, ens preocupa ja que comporta un ús de dades personals i bancàries no autoritzades per les persones afectades i l’empresa municipal, així com l’apropiació d’uns recursos que en res tenen a veure en l’empresa municipal i en canvi, si en el treball particular de qui ostenta ser Conseller Delegat de l’empresa municipal. Cal recordar que va ser nomenat amb els vots d’Independets per Morella i el PP, i tot i sense ser regidor electe, se li va establir un salari mensual.

Des del PSPV-PSOE ‘’es considera un fet greu i flagrant que comptes bancaris i informació personal de persones privades i de propietaris dels pisos afectats estiguen en mans de la empresa municipal CISE i de les persones que la gestionen, nomenades per l’alcalde amb els vots d’Indpendents i Partit Popular i, per tant, de la seua confiança’’.

El Grup Municipal Socialista demana a l’alcalde de Morella ‘’les oportunes explicacions sobre els fets i que faigue una pública petició de disculpes als veïns perjudicats pel cobrament il·legal, sense descuidar la depuració de responsabilitats per la forma inadmissible i repetida amb la que s’han fet els càrrecs irregulars, mesclant l’activitat privada de l’actual Conseller delegat amb el servei públic de CISE’’.