El Gremi Cultural i Turístic de Benassal coordina i organitza activitats per dinamitzar la localitat i la Font d’Ensegures

165
Cartell de Benassal

FEU CLIC ACI PER VEURE EL FUTLLET SENCER

-Nota de premsa-

El Gremi Cultural i Turístic de Benassal, amb la col • laboració de nombroses associacions i entitats del municipi i l’Ajuntament de Benassal ha dissenyat un ampli programa d’activitats durant tot el mes d’agost. D’aquesta manera Benassal comptarà amb activitats pràcticament diàries.

De manera permanent, i durant tot el veranolos dimecres s’organitzen visites guiades a la planta embotelladora d’Aigua de Benassal. En aquestes visites “es detallen no només les propietats de l’aigua mineromedicinal sinó els reconeixements obtinguts en els últims anys que posicionen al producte de qualitat”. Les sortides es realitzen des de l’oficina de turisme de la Font d’Ensegures.

Els dijous s’ofereixen visias guiades al centre històric de Benassal, incloent la ruta de Carles Salvador i coneixent les seves torres, palaus o antigues portes de la muralla. Els divendres i els dissabtes la visita guiada recorre la microreserva de flora i el paratge natural del Rivet. A més tots els dissabtes hi ha música en directe a la Plaça dels Xorros. En aquesta mateixa plaça els dimarts i els divendres al matí s’organitzen sessions de tai-txi. Aquestes activitats són totalment gratuïtes.

-Actes d’agost

A aquesta programació constant cal sumar les múltiples activitats que s’organitzen al municipi amb la participació de nombroses entitats i col • lectius. Sense anar més lluny avui 31 de juliol es s’ha previst la presentació de la novel • la Carrer del
Pas, a càrrec d’Octavi Monsonís, organitzat pel Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de Benassal (GRMH).

Divendres dia 1 es presentarà el llibre “Històries de Benassal”, en el qual 8 narradors aprofiten el mateix escenari: Benassal, per explicar els seus relats.
Dissabte que ve dia 2 s’inaugurarà la restauració de l’Escola del Canto, a càrrec d’Amics del Cantp. El dia 3 el Grup de Dones inaugura una mostra dedicada a manualitats. Serà al local de la Costureta.

La setmana que continuen les activitats. El dia 6 Josep Maria Monferrer Celades oferirà la conferència “La felicitat, els mites i la racionalitat”, a càrrec del GRMH. El 9 d’agost el club de Muntaya ha previst una ruta nocturna a Ares i el diumenge dia 10 l’Estança Harmònica, amb el patrocini de la Diputació i l’Ajuntament oferirà un concert de música barroca.

Les activitats es poden consultar a www.benassal.es