El govern investigarà a 22 pobles de Castelló la seroprevalença del coronavirus

1138
PUBLICITAT

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat com es durà a terme, a partir de la setmana que ve, l’estudi de seroprevalença de coronavirus de el Govern d’Espanya a la Comunitat Valenciana, un estudi per al qual s’han seleccionat un total de 6.600 persones de tota la Comunitat a través del Institut Nacional d’Estadística. En total, s’han seleccionat 111 municipis de tota la Comunitat Valenciana (22 a Castelló, 40 a Alacant i 49 a València). A la província de Castelló es durà a terme en 528 llars, en la d’Alacant a 960 llars i en la de València participaran 1.176 llars.

Aquest estudi, que serà sempre voluntari, es realitzarà a tots els membres de la llar, i també a persones que es trobin cuidant a una persona gran, encara que no hi hagi vincle familiar. Els ciutadans i les ciutadanes que es seleccionin rebran una trucada per convidar-los a participar i se’ls citarà per a realitzar-los la prova.

Barceló ha explicat que en aquesta trucada se’ls informarà de l’objectiu i les característiques de l’estudi, i se’ls farà una sèrie de preguntes sobre qüestions demogràfiques, com el nombre de persones que viuen a la llar, si pateixen alguna malaltia crònica, si se’ls ha realitzat proves diagnòstiques, si presenten símptomes o si se’ls han fet test ràpids.

Per garantir la representativitat de les àrees amb diferent densitat demogràfica, la mostra a cada província es distribueix de manera proporcional a la població, tenint en compte la mida de l’municipi. Per tant, s’han dividit en municipis de menys de 5.000 habitants, entre 5.000 i 20.000 habitants, entre 20.000 i 100.000 habitants i municipis amb més de 100.000 habitants.