El GAL Altmaesports Leader, Reactiva Els Ports i CEEI Castelló clausuren a Vilafranca el concurs ‘Empreactiva’

71
PUBLICITAT
  • Els dos projectes guanyadors i receptors de 1.000 euros cadascun, entregats pel GAL, són Yolanda Monfort i Christian García

Aquest matí ha tingut lloc en la Sala d’actes de la Casa Social de Vilafranca l’acte de clausura del concurs d’emprenedors ‘Empreactiva’. La primera edició d”Empreactiva’ ha sigut impulsada pel Grup d’Acció Local (GAL) Altmaesports Leader, amb la col·laboració del Pacte Territorial per l’Ocupació de la comarca dels Ports (Reactiva Els Ports) i el Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) amb l’objectiu d’impulsar idees innovadores i originals en el territori rural.

El GAL Altmaesports Leader ha participat en el concurs amb dos premis de 1.000 euros cadascun per als dos projectes guanyadors. Aquests dos projectes finalment han recaigut en Yolanda Monfort i Christian García. A més, les dues iniciatives guanyadores tenen accés directe i preferent a la pròxima edició del programa Move Up! Emprén amb Èxit del CEEI i la Diputació de Castelló.

Christian García ha presentat el projecte HARI, un programa de salut mental dirigit a adolescents i ampliable amb acompanyament a persones majors. Yolanda Monfort ha participat, per part seua, amb Micel·li Cooperativa, una iniciativa d’economia social.

Els accèssit han recaigut en Ximo Montero amb Activa’m i la seua aposta per potenciar l’activitat física, i Mar Navarro amb la productora audiovisual Forastera Films. Tots dos accediran directament a la fase final del procés de selecció del Move Up!.

“Des del GAL hem volgut promocionar ‘Empreactiva’ i ser part de la iniciativa. El nostre objectiu principal com a Grup d’Acció Local és promoure el desenvolupament socioeconòmic de les comarques de l’Alt Maestrat i Els Ports. Per això, hem vist en ‘Empreactiva’ una forma única d’ajudar a emprendre, d’ajudar al fet que es duen a terme projectes nous i innovadors en el nostre territori, ja que aquests projectes es tradueixen en llocs de treball a les nostres comarques” ha afirmat el president d’Altmaesports Leader, David Vicente Segarra.

A més del concurs per a projectes emprenedors, ‘Empreactiva’ ha constat d’una fase formativa, en la qual les persones participants han realitzat quatre sessions basades en la metodologia Business Model Canvas i en el procés de direcció estratègica.