El GAL Altmaesports Leader cooperarà amb altres 5 territoris rurals de la Comunitat en dos nous projectes Leader

91
PUBLICITAT

• Amb això, 176 municipis rurals de Castelló i València s’alien contra la despoblació i per les oportunitats de futur
• Els treballs sumen una inversió de 176.000 € i generaran nous recursos turístics i una xarxa d’ajuda per a nous emprenedors
• David Vicente Segarra: “En el Grup valorem i apostem fermament per establir sinergies i desenvolupar projectes de cooperació conjuntament amb altres Grups d’Acció Local. Creiem que la col·laboració és essencial per a crear iniciatives innovadores i efectives que aporten un valor significatiu al nostre territori i les nostres comunitats. En treballar junts, potenciem les nostres capacitats col·lectives, compartim coneixements i recursos, i desenvolupem solucions sostenibles que milloren l’emprenedoria, així com donem a conéixer millor el nostre patrimoni com a territori”

El Grup d’Acció Local Altmaesports Leader cooperarà en dos nous projectes Leader al costat d’altres cinc territoris rurals de la Comunitat Valenciana. Així es desprén de la resolució de la Generalitat, amb la qual es dona llum verda a dos nous Projectes de Cooperació, que sumen una inversió total de 176.000 euros. Amb això, seran 176 municipis rurals de Castelló i València els que sumaran esforços a través d’aquests dos nous projectes contra la despoblació i per les oportunitats de futur del seu territori.

El president del GAL Altmaesports Leader, David Vicente Segarra, ha explicat que “sumem esforços i conjuminem coneixements per a entre els diferents grups d’acció local generar nous recursos que ajuden a dinamitzar el nostre territori. Els projectes de Cooperació Leader són noves oportunitats de continuar treballant contra la despoblació i per la generació de noves realitats en el futur dels nostres municipis rurals”.

Cal tindre en compte que al costat del GAL Altmaesports Leader participen en aquests projectes altres cinc grups com són: el GAL Maestrat Plana Alta, el GAL Palancia Mijares, Associació per al Suport Integral de les Comarques de l’Interior (DICI), Associació Desenvolupament Sostenible Carroig-Xúquer-Serra Grosa i Associació Som Rurals. Entre tots ells aglutinen a 176 municipis rurals de les províncies de Castelló i València, i a poc més de 158.000 habitants.

– Territori de Joc. Un nou recurs per al turisme rural

Sota el títol ‘Territori de joc. Descobrint el nostre patrimoni’, el primer dels projectes de cooperació que ara inicien la seua marxa planteja la creació d’un nou recurs per al turisme rural a través d’un joc similar al Joc de l’Oca, però en el qual quedarien representats les principals fites patrimonials, gastronòmics i culturals dels territoris participants.

A través de la creació d’aquest joc, es complirà amb el doble objectiu de generar un nou producte turístic amb el qual difondre i posar en valor el patrimoni dels territoris participants, i a més incorporar un nou recurs o valor afegit amb el qual enriquir l’experiència turística en els establiments de la zona.

– Connecta Leader. Una xarxa d’ajuda per a nous promotors Leader

El segon dels projectes de cooperació Leader es denomina ‘Connecta Leader’ i planteja la creació d’una xarxa de beneficiaris Leader compromesos a ajudar a nous promotors Leader. L’objectiu amb el qual naix aquest projecte és el de proporcionar orientació i assessorament pràctic a futurs beneficiaris d’ajudes Leader en el desenvolupament i la implementació dels seus projectes empresarials a través d’emprenedors o promotors que ja tenen eixa mateixa experiència. Una nova eina a través de la que potenciar i facilitar l’emprenedoria i la creació de nous projectes de futur als pobles més rurals de la Comunitat.

– Aliats contra la despoblació i per les oportunitats de futur

Si hi ha alguna cosa que mantenen en comú aquestes dues noves iniciatives de cooperació és que naixen amb l’objectiu comú de generar sinergies entre diferents territoris de la Comunitat Valenciana per a generar noves oportunitats de futur en els seus municipis.

Cal tindre en compte que els sis grups d’acció local participants estan formats per ajuntaments, associacions i entitats del territori que al seu torn conjuminen esforços pel desenvolupament dels seus municipis. En aquests projectes de cooperació s’integra al 53,34% dels municipis Leader de la Comunitat Valenciana.