El futbol femení s’obri pas a la comarca dels Ports

1052
PUBLICITAT

Amb el pas dels anys, el futbol femení ha experimentat un creixement molt gran a Espanya, donat en part, per l’aposta dels grans clubs en la creació d’equips femenins, així com els triomfs destacats que cada temporada tenen les categories inferiors de la selecció espanyola.

Entre les pioneres del futbol femení vinculades a la comarca dels Ports trobem a Sara Monforte Mestre amb arrels a Castellfort i Ares així com la forcallana Àngels Monfort Gil.

Sara és l’actual entrenadora del Vilareal A que enguany ha debutat a la Lliga Iberdrola, com a jugadora va estar en equips com el Vilareal, el Llevant, l’Espanyol, el València o el Saragossa, arribant a ser internacional absoluta.

Sara Monforte com a jugadora del Llevant Femení
Sara Monforte entrenadora del Vilareal Femení A

Àngels va ser jugadora del Vilareal i ara és la delegada de l’equip B de l’entitat grogueta.

Aquesta temporada seran fins a 7 les jugadores comarcals que juguen en diversos equips de la capital així com al Renomar Els Ports.

En futbol 11 trobem la morellana Marta Querol Gil, que juga la Lliga Reto Iberdrola amb el Vilareal B. A Segona Regional Valenta, juguen les castellfortines Nerea Garcia Cruz i Alba Prats Folch amb el Castelló C, així com la vilafranquina Laia Manzana Vidal que està al San Lorenzo.

Marta Querol Gil

Pel que fa al futbol 8, 3 són les xiques que militen en equips masculins. Ainhoa González Tena de Vilafranca jugarà amb el Tonin Aleví D, mentre les morellanes Martina Querol Buj i Laia Garcia Boix ho faran amb els equips benjamí i prebenjamí del Renomar Els Ports, que en d’altres temporades també ha tingut jugadores femenines com per exemple la vilafranquina Ainhoa Prades Tena.