El Fons de Liquiditat Autonòmica paga els 478.000 euros que la Generalitat devia al geriàtric de Forcall

293
Residència de Forcall
Residència de Forcall

El Fons de Liquiditat Autonòmica ha pagat el deute que la Generalitat Valenciana mantenia amb la Residència de la Tercera Edat de Forcall. D’aquesta manera el municipi ha cobrat els 478.000 euros que l’administració Autonomia devia a l’ajuntament del municipi per la gestió del geriàtric. Segons ha explicat l’alcalde del municipi, Santiago Pérez, s’acaba una agonia que durava ja diversos mesos.

Després de rebre els diners es podrà pagar la nòmina i la paga extraordinària als 21 treballadors del centre. Així mateix es podrà regularitzar el deute amb els proveïdors. L’Ajuntament també podrà saldar el préstec que ha d’obrir tots els anys per fer front als retards en els pagaments de la Generalitat. Forcall ha cobrat ara els diners que corresponia haver cobrat a l’abril i al setembre, dates estipulades per als pagaments de la Generalitat Valenciana per al manteniment de la residència.

Com a conseqüència dels impagaments del Consell els treballadors havien patit en carn pròpia la manca de liquiditat. Des de setembre es produïen retards en el pagament de les nòmines, ja que l’Ajuntament de Forcall, un municipi de 500 habitants, no disposava dels recursos suficients i havia esgotat els diners del préstec que sol · licita cada any per atendre els incompliments del Consell.

L’alcalde de Forcall creu que la dramàtica situació viscuda el 2013 ” li ha de servir a la Generalitat Valenciana per a plantejar-se com farà front als pagaments durant 2014 perquè no podem tornar a una situació igual”. El geriàtric de Forcall atén 40 ancians. Alguns d’ells porten ” vivint” a la Residència des que es va fundar, fa 15 anys.” No els ha faltat de res, perquè els treballadors han seguit realitzant la seua funció tot i no cobrar puntualment” ha apuntat l’alcalde, que ha agraït la paciència dels treballadors i dels residents per fer front a aquesta situació.