El Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat suma la col·laboració de les diputacions de València, Castelló i Alacant

285

 

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el director general de Cooperació Local, Antoni Such, han mantingut una reunió amb els presidents de les diputacions de València, Castelló i Alacant, Jorge Rodríguez, Javier Moliner i César Sánchez respectivament, per a tractar temes relacionats amb la col·laboració entre les institucions a les quals representen.

Antoni Such ha explicat, en nom de la Generalitat que, després de l’encontre, les tres diputacions s’han compromés a col·laborar amb el Fons de Cooperació Municipal que es posarà en marxa en 2017.

“Tots anem a fer un esforç, la Diputació de Castelló ja ha aconseguit l’aportació, la Diputació de València ho farà pròximament i des de la institució a Alacant ja s’està treballant per a obtindre els recursos econòmics necessaris”, ha assegurat Such.

En aquest sentit ha manifestat que el Fons de Cooperació Municipal representa la “major aposta de la Generalitat pels ajuntaments i el municipalisme”, i ha assegurat que el Govern valencià “va a fer tots els esforços necessaris per a dotar-los de més seguretat jurídica i económica”.

A més, les quatre parts han acordat posar en marxa una comissió de treball que s’encarregarà de perfilar el decret de regulació del fons.

En la reunió també s’ha parlat de la creació de la futura Agència Tributària Valenciana, que pretén comptar amb la participació de totes les institucions, tant ajuntaments com diputacions.