El fons de compensació eòlica repartirà 1,4 milions per a Els Ports i el Palància

818
PUBLICITAT

Vent a Portell

El fons de compensació eòlica, creat per als municipis que tenen aerogeneradors en els seus termes municipals, repartirà 1,4 milions d’euros entre els pobles del Palància i la comarca dels Ports. Per a molts municipis suposa la quantia més notable en inversió directa, superior fins i tot a la dels Plans Provincials de la Diputació de Castelló. Els diners repartit correspon als 27 projectes que es van presentar el 2013 a les zones amb parcs eòlics. Des de 2007 aquests municipis han rebut més de 8 milions d’euros en concepte de compensació per suportar les torres elèctriques i els aerogeneradors en els seus municipis.

Als Ports es va crear una fórmula per compensar també a aquells municipis que no tenen aerogeneradors en els seus termes municipals, però que suporten el pas de les línies.

Els diners serveix a les localitats per a tot tipus d’obres; des pavimentació de carrers a actuacions en eficiència energètica.

Així, a les zones 1, 2 i 3 (els Ports) es repartiran 949.890 euros per subvencionar projectes en els municipis de Forcall, Morella, Palanques, Olocau del Rei, Todolella, Ares del Maestrat, Castellfort, Cinctorres, Portell de Morella, La mata, Sorita, Vilafranca, Villores i la Mancomunitat dels Ports.

Pel que fa a la zona 6 (Alt Palància), es destinaran 473.329 euros a donar suport diversos projectes a Caudiel, Pina de Montalgrao, Benafer, Jérica, El Toro, Toràs, Sogorb, Barraques, Viver, Altura i Montán.