El Fons comença la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per Morella

62

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

 Ahir es va inaugurar l’exposició que romandrà tota la setmana a les Torres de Sant Miquel i es va realitzar un taller de sensibilització.

–     La campanya, que compta amb la subvenció de la Diputació, recorrerà 15 municipis de les comarques de Castelló.

–     Angulo: «volem apropar la realitat dels països del Sud, les causes de la seua situació i la complexitat de les relacions amb el Nord»

El Fons Valencià per la Solidaritat va encetar ahir a Morella la campanya de promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, 17 objectius per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots amb la meta fixada en 2030. Per això, es va inaugurar una exposició amb picadeta de comerç de proximitat (km 0) a les Torres de Sant Miquel, a la qual va acudir l’alcalde Morella, Ramsés Ripollés, i un taller al Casal Jove per a joves d’entre 12 i 16 anys. Com explica la presidenta del Fons, Xelo Angulo. «Amb el programa volem fer arribar la realitat dels països del Sud, les causes de la seua situació i la complexitat de les relacions amb el Nord, així com apropar els ODS i difondre els projectes de cooperació que desenvolupa el Fons».

El taller “Què és açò del desenvolupament sostenible i què té a veure amb mi?” va presentar a alumnes de secundària els 17 ODS centrant-se en l’objectiu 11, referit a ciutats i comunitats sostenibles amb una activitat pràctica perquè l’alumnat reflexione en grup i propose accions concretes a nivell individual, escolar i municipal per a treballar a favor de la sostenibilitat, amb una posada en comú final de cada grup.

Morella inicia així la campanya del Fons subvencionada per la Diputació de Castelló que passarà per 15 municipis de la província. L’exposició, que romandrà a les Torres de Sant Miquel tota la setmana  en horari de matí i vesprada, explica què és el Fons, els objectius, les línies de treball i com formar-hi part, a més de fer referència als ODS emfasitzant aquells sobre els quals s’incideix a través de les accions que desenvolupa el Fons. L’exposició informa a la ciutadania de la importància de la cooperació descentralitzada municipalista i la labor del Fons per a afavorir-la; sensibilitza la infància i joventut de la necessitat de cooperar per a aconseguir un món més just i sostenible; i oferix un espai de coneixement sobre els ODS, a més de motivar a la participació tant des de la pròpia administració com des de la ciutadania.

El Fons Valencià per la Solidaritat és l’única entitat que treballa la cooperació al desenvolupament en l’àmbit local a la Comunitat Valenciana directament amb els municipis i les seues poblacions, la qual cosa suposa la implicació directa dels socis en totes les fases del programa. L’entitat associa actualment a 100 ajuntaments i 9 mancomunitats, amb l’objectiu de traure rendiment als esforços de les entitats locals en matèria de cooperació internacional al desenvolupament, educació al desenvolupament i la ciutadania global i atenció en emergències i acció humanitària, en línia amb els principis de la Declaració de París, i els Plans Directors dels principals donants tant nacionals com internacionals.