El Foc en la prehistòria, el 9 de octubre al Museu de la Valltorta

577
PUBLICITAT

El museu de la Valltorta ha organitzat un taller del foc per a celebrar el dia   Europeu de l’art rupestre, el proper diumenge 9 d’octubre, data que   coincideix en la diada dels valencians.

L’objectiu és mostrar les diverses tècniques que s’han utilitzat per aconseguir fer foc. Aquest taller complementarà les visites que es poden fer als diversos abrics d’art rupestre durant tot el cap de setmana: al barranc de la Valltorta (Cova mas d’en Josep, Cova dels Cavalls i Coves del Civil), al barranc de la Gassulla (Cova Remígia i Cingle de la Mola Remígia), a Morella la Vella ( Galeria Alta i Cova del Roure), les que es fan mensualment dins del Pla de Posada en Valor de l’Art Rupestre: Coves de la Saltadora al terme de les Coves de Vinromà, abric Centelles al terme d’Albocàsser, La Serradassa o Cova del Morral al terme de Vistabella, Cova Pere Tomás a Atzeneta. Cal recordar que les visites es faran sinó ens  condiciona l’oratge. 

Des d’Itineraris Culturals Europeus van escollir aquest dia perquè un 9   d’octubre de 1902, el prehistoriador Emile Cartailhac va escriure una carta   de disculpa a María Sanz de Sautuola,   la xiqueta que en 1879 havia descobert les pintures de la Cova d’Altamira juntament amb el seu pare.

En la carta s’acceptava l’autenticitat de l’Altamira.