El Festival Xilòfag 2024 tanca amb un gran èxit a Vilafranca

93
PUBLICITAT

El Festival Xilòfag 2024, dedicat a l’obra d’Agatha Christie, ha tancat les portes amb un gran èxit. Durant tres dies, Vilafranca s’ha convertit en la capital de la novel·la policíaca i el misteri, amb una programació plena d’actes per a tots els públics.

L’acte inaugural va ser l’entrega de premis del concurs de relats i microrelats, que va comptar amb una gran participació i on Nira Tena, Albert Prades i Jorge Sorribes van ser guardonats. Abans d’aquest acte, es va dur a terme una activitat per als més i les més joves. ‘S’ha escrit un assassinat’ era un joc de cartes il·lustrades per Javier Soligó que va fer gaudir al màxim als xiquets i xiquetes. Aquesta activitat es troba inclosa dins del cicle Anigmàti-k, i va estar dinamitzada per joves del poble i per tècniques de joventut de la Mancomunitat Comarcal Els Ports. Aquesta vesprada, també es va projectar el documental “La Inglaterra de Agatha Christie”, que va permetre als assistents conéixer més a fons la vida i obra de la famosa escriptora.

El dissabte va ser un dia ple d’activitats. A la tarda, va tenir lloc la taula rodona “Hi ha un assassí entre nosaltres”, amb la participació de diversos experts en psicologia i dret. Després, el públic va gaudir de l’espectacle “Te cuento una vida: Agatha Christie”, amb Verònica Pensosi.

El diumenge al matí, els amants de la història van poder participar en la visita guiada “Violència i misteri a Vilafranca”, on van descobrir els secrets més amagats del municipi. Per tancar el festival, es va representar l’obra teatral ‘La Ratonera’, una gran producció de l’Olympia Metropolitana de València, a la sala Carles Pons.

El Festival Xilòfag 2024 ha estat un èxit rotund, tant per la qualitat dels actes com per la gran acollida del públic. Aquesta cita cultural ha consolidat el seu lloc dins del calendari d’esdeveniments de Vilafranca i ha demostrat l’interés que desperta la novel·la policíaca entre la població. La gran varietat d’actes, que ha inclòs exposicions, tallers, conferències, espectacles teatrals i visites guiades; la participació d’experts en el món del teatre, la literatura, la psicologia, i el dret; i la gran acollida del públic, que ha omplit els actes programats, han fet que el Festival Xilòfag 2024 haja demostrat que Vilafranca és una ciutat amb una gran oferta cultural i que està compromesa amb la promoció de la lectura.