El festival Morella Negra atorga el premi Tuber Melanosporum 2021 a David Casals-Roma

189

El guardó, que reconeix a la millor novel·la negra d’un escriptor o escriptora novell ha estat per a 21 días de ira, llibre de l’autor

El festival Morella Negra com la trufa atorga a David Casals-Roma, amb la novel·la 21 días de ira de l’editorial Grupo Terra Trivium, el premi Tuber Melanosporum 2021. L’escriptor ha recollit el premi en l’acte celebrat al Teatre Municipal, el qual s’ha emés en directe a través de YouTube. Així, la 6a edició del festival i 5a del premi s’ha adaptat a la situació actual i aprofitat les noves tecnologies per a arribar al públic.

D’altra banda, El Demonio de Laplace, de Jon Aramendía de l’editorial Eunate; El despertar del navegant, de Maribel Torres de l’editorial Llibres del Delicte; Perros con placa, de Mario de la Rosa de l’editorial Libros Indie; i Sin reglas, d’Isabel Arranz de l’editorial Planeta són la resta de novel·les finalistes del Tuber Melanosporum 2021. El jurat va escollir aquestes cinc entre les 23 que es van presentar i les 13 que complien els requisits del guardó.

Aquesta edició del festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa s’ha reduït a la seua essència a causa de la COVID-19. Així, durant tota la setmana s’han publicat entrevistes als autors i autores finalistes del Tuber Melanosporum. L’acte ha comptat amb la diputada de Cultura de la Diputació de Castelló, Ruth Sanz, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, i el comissari del festival, Jorge García.

D’aquesta manera, Rhamsés ha volgut “felicitar el guanyador del premi, així com a totes i tots els finalistes del premi”. D’altra banda, ha destacat “la iniciativa de les persones que organitzen el Morella Negra per adaptar-se a la situació i adequar el festival a la situació” i ha afegit que “esperem que la pròxima edició recupere les taules redones i les degustacions que caracteritzen Morella Negra com la Trufa i el diferencien de la resta”. També Mari Carmen ha expressat el seu “desig que la 7a edició puga recuperar la resta d’activitats i la part gastronòmica junt amb les Jornades de la Trufa Morella-Els Ports”. Finalment, el comissari ha acomiadat aquesta edició “curta, però intensa de Morella Negra i amb un format diferent amb el qual hem pogut compartir el festival i disfrutar de la novel·la negra”.