El festival Early Music Morella presenta la seua nova edició a València

78


L’acte ha comptat amb Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura i Esport, Carles Magraner, director artístic d’Early Music Morella, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, i Agustín Domingo, director de la UIMP a Valància

L’Early Music Morella per a la formació d’excel·lència al patrimoni musical es celebra entre el 21 i el 27 de juliol

Early Music Morella, Academia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, que organitza l’Associació Cultural Comes, ha presentat avui la sexta edició d’este esdeveniment que promou el accés a una formació d’excel·lència al patrimoni musical antic que impartiran prestigiosos músics i ponents amb concerts, conferències i activitats que se celebraren a Morella des del 21 fins al 27 de juliol.

Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura i Esport, Carles Magraner, director artístic d’Early Music Morella, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, i Agustín Domingo, director de la UIMP a València, han constituït la taula de presentació del festival de música antiga.

L’Acadèmia d’Early Music Morella ofereix beques i ajudes per a facilitar a joves músics l’accés a una formació d’excel·lència especialitzada en un patrimoni que abraça des de l’Edat Mitja fins el segle XVIII. El programa està dirigit als estudiants més desafavorits i contribueix a garantir l’accés a la igualtat d’oportunitats a través de l’educació.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és un curs que s’ha consolidat a la nostra ciutat, ja que celebrem la sisena edició”. A més, l’edil ha afegit que “estem molt contents d’albergar este festival i curs de música, ja que el seu caràcter internacional fa que el nom de Morella arribe ben lluny i ens coneguen arreu del món”.

Esta iniciativa compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Conselleria de Educació, Investigació, Cultura i Esport, Institut Valencià de Cultura, CESM, FSMCV, Fundació Cultural Capella de Ministrers (FCCdM), la Obra Social La Caixa, l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), Ajuntament de Morella, Agencia Valenciana de Turisme, ISEACV, Ministeri de Cultura (INAEM), Diputació de Castelló, Societat per a l’Educació Musical del Estat Espanyol (SEM-EE), Asociación de Intérpretes y Ejecutantes, Esmutrad y de diverses universitats como la Sorbona de París, Internacional Menéndez Pelayo de Santander, Barcelona, Castellón, València, Granada…

L’acte ha comptat amb la presència de Marga Landete, directora adjunta de Música y Cultura Popular (Institut Valencià de Cultura), Josep Manel Garcia-Company, director de l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV), Josep Gisbert, en representació del secretari autonòmic de Turisme (AVT) i Vicent Cerdà, president de la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) i vocal de la junta directiva de Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), entre altres personalitats de la cultura i la política.

Presentació de l’Anunci
Morella ha presentat l’Anunci del pròxim 27 d’agost a València. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha estat a València per a presentar i invitar a tothom a visitar Morella a l’Anunci, Festa d’Interès Nacional, que soterra tota la ciutat baix una capa de confeti.