El festival de fotografia Imaginària inicia el seu XV aniversari aquest cap de setmana

330
El festival de fotografia Imaginària inicia el seu XV aniversari aquest cap de setmana
El festival de fotografia Imaginària inicia el seu XV aniversari aquest cap de setmana
PUBLICITAT

La XV edició de Imaginària, fotografia a la primavera, el festival organitzat pel Servei d’Activitats Socioculturals de la Universitat Jaume I a través de la seua Aula de Fotografia, comença la seua marxa aquest cap de setmana amb l’obertura al públic de 17 exposicions en la ciutat de Castelló.

A les exposicions que tindran lloc a Castelló se li sumaran prop de 30 mostres més que s’aniran inaugurant al llarg del mes de maig a Culla, Morella, Vilafranca, Vistabella, Forcall, Almenara, Benicarló, Benicàssim, Canet d’en Berenguer, Cirat, Onda, Port de Sagunt, Sant Mateu, Sogorb, Sot de Ferrer, la Vall d’Alba i Vila-real. A més de l’oferta expositiva, dins de Imaginària s’han organitzat projeccions, conferències, tallers, concursos i xarrades.

Exposicions

La inauguració oficial tindrà lloc el divendres 27 d’abril, a les 13.30 hores, en la Galeria Octubre de l’UJI, situada en l’Àgora, on es podrà veure fins al 2 de juny l’exposició El viaje mexicano, del reconegut fotògraf francés Bernard Plossu, i en la qual s’inclouen obres inèdites de l’autor.

A partir del 27 d’abril es podrà visitar a la Llotja del Cànem (Castelló) l’exposició Dirty Season, de Photo-Collective Kamerade, una mostra de fotoperiodisme en la qual participen sis professionals de Belgrad. El Menador espai cultural també acollirà tres exposicions: La verdad de lo innegable de Sandra Brunori i Ainhoa Anaut; One night-Una nit de Jordi Cervera; i 1,2,3 … de Maya Marja Janokovic, a més de la Projecció de Imaginària 2018, un repàs visual als treballs dels més de 350 fotògrafs que participen en la mostra.

Altres exposicions que s’inauguren aqueix dia són: Latidoamérica de Javier Arcenillas en la Casa de la Cultura de Castelló; Haití: los espíritus en la tierra de Luis Alcalá del Olmo en el Museu d’Etnologia; Un paseo por Pekín de Carlos Sebastiá que se situarà en la façana del Mercat Central de Castelló; Fishshot de Javier Corso en el Museu de Belles arts; Frontalidad & Abstracción d’Alejandro Gómez Vives en el Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló; No hay paisaje de Vladimir Nikolic en Sala Zona 3; The Fourth Wall d’Irina Novarese en la Galeria Cànem; Nomepierdoniuna x 10 de Carme Ripollés, Pau Bellido, Ángel Sánchez, Paco Poyato i Adrián Morote en Espai Urbà; Fotografías, mostra col·lectiva de l’alumnat de Foto Video Lledó-Aula de Fotografia en la seu de l’aula, i Lágrimas, de Gregorio Morales, que es podrà veure en l’Escola d’Arts i Superior de Disseny de Castelló. D’altra banda, el dissabte 28 serà el torn de la mostra Entramats, de Pilar Beltrán Lahoz, que es podrà veure en la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló.

Totes les exposicions estaran obertes fins al 2 de juny.