El Faixero de Cinctorres a la sisena edició de Castelló Global Program

891
CSGP-2018-Presentacion-Oranizadores-Empresas-Seleccionadas-Damian-UJI-1
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló i el Parc Científica, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec) han començat la sisena edició del Castelló Global Program, iniciativa per a fomentar la innovació i el creixement del teixit empresarial provincial que en els seus cinc primeres edicions ha ajudat a crear més de cinquanta llocs de treball en les cinquanta empreses participants.

Autor fotografia: Damián Llorens

Les nou empreses seleccionades per a aquesta edició procedeixen de vuit municipis de la província i exerceixen la seua activitat en vuit sectors diferents, posant de manifest l’abast que té aquesta iniciativa en tota la província, imprimint la innovació en sectors d’activitat tradicionals com pot ser la producció de suro a l’interior, el turisme o el sector agroalimentari. Sense oblidar empreses innovadores operant en el sector de les tecnologies de la informació i telecomunicacions, entre uns altres.

Destaca en aquesta edició la gran acceptació que ha tingut el programa entre empreses familiars amb canvi generacional, pertanyent cinc empreses de les nou seleccionades a aquesta modalitat. En la categoria d’empresa de recent creació participen dues empreses i altres dues en la d’empresa consolidada en cerca d’innovació.

Durant l’acte de presentació del programa el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha constatat «el gran abast territorial d’aquest programa, que en l’actual edició compta amb la participació d’empreses de pobles xicotets com Cinctorres o Azuébar. És una mostra més de la utilitat d’aquesta iniciativa que demostra com la innovació és una font de riquesa, doncs posem a la seua disposició un programa pioner perquè optimitzen els seus recursos, cresquen, i amb açò generen ocupació en els nostres pobles».

Per la seua banda Jesús Lancis, vicerector en funcions d’Investigació i Doctorat, ha destacat «la importància de programes com Castelló Global Program per a seguir acostant a la Universitat Jaume I a tots els municipis de Castelló». Lancis també ha posat l’accent en la fase de formació del programa «les nou empreses seleccionades inicien ara un interessant programa de formació de 100 hores de durada dissenyat per a aprofundir en les principals àrees de coneixement empresarial de la mà de docents amb destacada trajectòria en el món empresarial».

Els projectes, que es beneficiaran d’aquest programa després d’haver sigut triats per un jurat tècnic, disposen de potencial de creixement i experiència en el mercat. En aquesta sisena edició, els seleccionats han sigut: