L’Early Music Morella 2019 dedicat als Borja

681
PUBLICITAT

La VIII edició de l’acadèmia i festival internacional de música medieval i renaixentista, Early Music Morella, arriba a la ciutat dels Ports del 19 al 25 de juliol. En aquesta edició, el certamen girarà entorn d’una de les famílies nobles valencianes més importants del Renaixement: Els Borja.

Així, la proposta artística de l’Early Music Morella 2019 se centrarà en la música italiana i aragonesa de la cort d’Alfons el Magnànim, dels repertoris de la cort papal de Calixt III i Alexandre VI i de frótolas i cançons vinculades a Ferrara. Així mateix, a causa del sis-cents aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer, es realitzarà també una proposta musical relacionada amb la Missa de Notre-Dame de Kernascléden i els seus vincles amb la mort i l’apocalipsi, el pecat i la condemna eterna; relacionats amb la Dansa de la Mort de Morella. 
A més, s’analitzaran i interpretaran diversos temes relacionats amb la cultura musical de l’Edat mitjana i el Renaixement. 

Cal assenyalar que en la present edició de l’Early Music Morella, a més dels concerts del Festival i Acadèmia de perfeccionament instrumental o vocal, també es podrà gaudir de diverses activitats paral•leles com a visites guiades, exposicions, conferències, tallers de construcció d’instruments o labors d’acció social per a difondre la música antiga entre els joves, persones majors i col•lectius desfavorits.