El dissabte dia 22 a les 18 a les Sales Gòtiques de Vilafranca nova reunió per concretar els actes del 775 aniversari de la Carta Pobla

403
Primera reunió celebrada a les sales gòtiques de Vilafranca
PUBLICITAT
Primera reunió celebrada a les sales gòtiques de Vilafranca
Primera reunió celebrada a les sales gòtiques de Vilafranca

La societat civil i entitats de Vilafranca, amb la coordinació de l’Ajuntament, segueixen treballant en el disseny del programa d’activitats que permetrà commemorar el 775 aniversari de la concessió de la Carta Pobla a la Vila.

Després de la primera reunió celebrada el passat 9 de febrer, el dia 22 l’Ajuntament ha convocat a tots els veïns i entitats a una segona convocatòria per concretar algunes de les propostes que van sorgir en la primera trobada . A la primera reunió van assistir representants de 18 associacions, a més de veïns a títol individual. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, va destacar ” la magnífica resposta per part de tots i la il·lusió que han posat en organitzar activitats”.
En la primera reunió es va concretar que totes les activitats organitzades portaran el segell del 775 aniversari. A més l’alcalde va anunciar la creació d’una beca d’investigació per a estudiants que realitzen treballs sobre Vilafranca. El consistori també treballarà en la publicació d’un conte que relati als nens la història de Vilafranca.
Josep Monferrer va proposar la realització d’un curs d’història de l’ Art que permeta conèixer les representacions artístiques que es troben a la Vila i contextualitzar en la història de l’art. Així mateix es va plantejar establir un contacte amb el municipi aragonès de Alagón, origen de Don Blasco de Alagón, noble que va concedir al carta de població a Vilafranca.
Activitats musicals, l’enregistrament del Septenari, un festival de documentals, jornades nacionals sobre medi ambient, la nit de l’art, activitats esportives coordinades per Esport i Diversió, rutes senderistes, orientació … són només algunes de les activitats que es van comentar.
Dissabte que ve, a més de recollir noves propostes , es començarà a calendaritzar tots els esdeveniments.