El diputat de Promoció Econòmica impulsa mesures per al foment de l’ocupació a la Mancomunitat de l’Alt Maestrat

699
PUBLICITAT

El diputat delegat de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, ha donat la benvinguda al nou equip tècnic de la Mancomunitat de l’Alt Maestrat al Palau Provincial i els ha presentat tots els serveis que la Diputació de Castelló posa al seu abast a través de la nova Estratègia biennal per al Foment de l’Ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica. A la reunió han assistit l’ADL de la mancomunitat, Roberto Devesa, a més el diputat provincial del partit judicial d’Albocàsser, David Vicente Segarra.

Totes dues entitats han acordat treballar conjuntament per a revitalitzar el teixit social i empresarial de la zona. Entre les accions acordades, s’ha plantejat una col·laboració per a posar en marxa una bateria de tallers i jornades que es realitzaran al municipi d’Albocàsser.

El primer dels tallers, anomenat “Ajudes LEADER: preparació del pla viabilitat”, tindrà lloc la pròxima setmana. Durant els mesos següents, s’organitzaran diversos cursos relacionats amb l’ús del certificat digital per a la inserció laboral, el disseny del currículum, sobre tràmits i ajudes per a la creació d’empreses o un curs de gestió d’allotjaments rurals. Ferrando ha assenyalat que «en el segon semestre de l’any, esperem traslladar els tallers a altres municipis de la mancomunitat que compten amb instal·lacions adequades per a albergar al públic, com seria el cas de Benassal».

El nou agent de desenvolupament local de l’entitat ha manifestat la seua satisfacció amb tots els serveis que l’Estratègia Provincial posa a la disposició dels municipis d’interior. Segons Segarra, «la Diputació ofereix un programa molt complet als municipis amb menys recursos, facilitant els recursos com el personal docent, el material formatiu, la cartelleria de difusió, formulari d’inscripció, etc. Les entitats locals ens beneficiem d’aquests recursos i ens encarreguem d’acostar els serveis a la ciutadania».