El diputat de Cicle integral de l’Aigua proposa fusionar els consorcis del Pla de Meanes i del Pla de l’Arc

671
Reunió del Consorci Pla de l'Arc
Reunió del Consorci Pla de l'Arc
PUBLICITAT

Nota de premsa Diputació de Castelló

Aquest matí s’ha reunit el Consell d’Administració i ha tingut lloc l’Assemblea del consorci d’Aigües del Pla de l’Arc, format pels municipis de Benlloc, Cabanes, la Pobla Tornesa, la Torre d’en Domènech, Vall d’Alba, Vilafamés i Vilanova d’Alcolea, a més de per la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló.

Aprofitant l’ocasió, el diputat provincial de Cicle integral de l’Aigua, Ignasi Garcia, ha defensat incorporar-hi els pobles del consorci del Pla de Meanes (Atzeneta, Culla, la Torre d’en Besora, Useres i Vilar de Canes) «amb l’objectiu d’aprofitar millor els recursos hídrics i les infraestructures de la zona alhora que reduïm costos i fem més eficient la gestió de les aigües».

Aquesta proposta s’emmarca dins dels objectius del Pla Director de l’Aigua en el qual treballa actualment la Diputació i que pretén la millora de la gestió dels proveïments urbans mitjançant una xarxa estratègica d’obres de captació i de distribució d’aigües subterrànies, que permeta garantir la disponibilitat del recurs en qualsevol zona de la província.

Amb aquesta finalitat, per tant, es proposa la conformació de consorcis o comunitats d’usuaris, segons esquemes estructurats que permeten transferir recursos hídrics entre elles, diversificant els punts d’origen de captació i, en conseqüència, millorant la garantia de subministrament. «Tot això, en atenció a variables que afavorisquen l’optimització de l’explotació i que generen avanços cap a un desenvolupament territorial sostenible i homogeni de les nostres comarques», ha conclòs Garcia.