El dia dedicat als difunts posa punt final al 54 Sexenni de Morella

110

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Els veïns i veïnes de Morella desmunten la decoració dels carrers que ha guarnit la ciutat durant els deu dies festius

Morella ha tancat el 54 Sexenni amb el dia dedicat als difunts. En la jornada d’avui, s’ha celebrat una missa oficialitzada per Mossèn Manel Domenech, i els veïns i veïnes de la ciutat han desmuntat els carrers. Estos actes posen punt final a un intens mes d’agost, en el que s’han organitzat més de 200 activitats, que han tingut com a punt àlgid la celebració del novenari en honor a la Mare de Déu de Vallivana.

Els adorns elaborats amb paper arrissat i fruit de l’esforç i el treball dels veïns i veïnes durant tot un any, han convertit Morella en un autèntic museu viu. Els carrers es van muntar el passat divendres 17 d’agost, coincidint amb la Rogativa cap a Vallivana. D’esta manera, quan la Mare de Déu va entrar a la ciutat, es va trobar una ciutat més bonica que mai, amb tots els seus carrers engalanats.
Molts dels adorns que han canviat la ciutat durant estos deu dies, es guarden en les distintes vivendes com a record o decoració. No obstant això, l’Ecoparc és el lloc a què cal transportar aquells que no es vulga guardar. Cal recordar que este punt de separació de residus per al seu posterior tractament i reciclatge, es troba ubicat en el barri Hostal Nou, junt amb la depuradora.

Amb la jornada d’avui, Morella tanca un 54 Sexenni marcat pel gran esforç dels morellans i morellanes, l’alta afluència de visitants, el gran treball organitzatiu i la calor. A pesar de tancar-se estes festes, la Mare de Déu de Vallivana romandrà vuit setmanes més en Morella, concretament fins al dia 20 d’octubre. Serà llavors quan els morellans i morellanes es desplacen en Rogativa fins a Vallivana i tornen a venerar la patrona i a deixar-la en el santuari.