El dia 30 s’entregaran els premis dels curts rodats a Navajas, Tales, Atzeneta, Tírig, La Vilavella i Forcall dins del programa “Cortometrando”

653
Rodatge de cursts
PUBLICITAT
Rodatge de cursts
Rodatge de cursts

-Nota de premsa-

El II Festival Provincial de Curtmetratges ‘Cortometrando’ de la Diputació de Castelló premiarà als millors finalistes en una gala que tindrà lloc el proper dijous, 30 d’octubre, a les 22:00 hores a les instal · lacions del Teatre Principal de Castelló. Així mateix, l’organització del festival ha confirmat ja la composició del jurat oficial, que comptarà amb la participació de l’actor Fernando Cayo, Vicente Bonet (director guanyador de la primera edició de Cortometrando), Óscar Parra (organitzador del cinefòrum del Festival Cineculpable), Jaume Quiles (organitzador del Fuencaliente Rural Filmfest de Ciutat Real), i Alberto Gutiérrez (organitzador del Fuencaliente Rural FlimFest).

El diputat de Cultura, José Luis Jarque, ha destacat que “aquesta segona edició del festival ha suposat la seva consolidació i també el seu posicionament en el panorama nacional de convocatòries de concursos de curtmetratges. La qualitat de les peces que han presentat els sis finalistes delata el bon estat de salut d’aquesta convocatòria. S’han viscut experiències molt interessants en cada un dels municipis on s’han rodat aquestes històries, l’acollida dels pobles i els seus alcaldes ha estat espectacular. En general, estem molt satisfets amb la bona marxa d’aquest festival i convidem a tots els castellonencs que s’acosten la nit de la gala a gaudir d’aquesta experiència de reconeixement al sector de creació audiovisual de la província “.

Cal assenyalar que aquest és l’únic festival o concurs de curtmetratges a la província que contempla ajudes per a la producció, al que cal sumar els premis que rebran els guanyadors del certamen: el Premi del Jurat Oficial, i el Premi del Públic. És requisit per participar en el concurs ser productor, guionista o director de cinema nascut o resident a la província de Castelló.

Tal i com destaca el diputat, “una de les principals dificultats per als nostres cineastes, si no la més important, és tenir finançament per poder convertir els seus projectes en realitats cinematogràfiques. Creiem que no s’ha de perdre gens de talent de la nostra província, i aquesta iniciativa contribueix a aconseguir en el sector audiovisual “.

-Històries de ficció amb escenaris castellonencs

Els municipis de Navajas, Tales, Atzeneta, Tírig, La Vilavella i Forcall han estat els escenaris escollits per als cineastes per crear els seus curtmetratges: Maria, la de la caixa de sabates, de Salvador Isert i que s’ha rodat a Tales; Duocracia, de Raúl Sánchez, a Atzeneta; Estrelles, de Lucía Nos, a Tírig; Munic, d’Ignacio Fuentes, a la Vilavella; Safrà, d’Elena Escura, a Forcall, i El Tren, per Sergio Serrano i rodat a Navajas.

“És tanta il · lusió i bona acollida que ha tingut aquest projecte en els municipis que esperem que assisteixin a la gala desenes de veïns que han participat en els curtmetratges perquè ells també puguin expressar la seva opinió en la categoria del Premi del Públic”, ha indicat el diputat.