Entre el divendres 28 i el diumenge 30 de juny, tindrà lloc a la localitat de Xodos la tercera edició de l’Aplec de Penyagolosa, enguany amb el lema “La Roca, Sona”.

Els actes començaran divendres per la vesprada amb l’acte inaugural amb la pintada del mural a càrrec dels xiquets de la Mancomunitat del Penyagolosa. Després hi hauran 2 xarrades sobre el despoblament, la nova ruralitat i la Mancomunitat de Penyagolosa. Per la nit arribaran els primers concerts amb Epicentre, Ebri Knight, La Kinky Band i DJ Bruixa.

Dissabte pel matí les xarrades i els jocs seran protagonistes així com l’actuació de la Conlloga Muixeranga de Castelló, el vermut musical i el concurs de llançament de pinyol d’oliva. Per la vesprada i la nit actuacions musicals per a tots els públics amb Dani Miquel, Yemmayá, Criptozoos, la xaranga “Clau de Show”, Bescara, Bandits, El Tio la Careta, Malparits i DJ Gonny.

Per al diumenge pel matí s’ha programat una ruta senderista entre Xodos i Atzeneta i la presentació d’un llibre sobre Xodos. A les 13h hi haurà cercavila de les rondalles de Llucena, Vilar de Canes, Vistabella i Xodos. A les 15h es farà una visita guiada al poble i a les 16h actuaran les rondalles i es farà bureo. L’acte de cloenda està previst per a les 18h.