El CSIF denuncia instal·lacions ‘insalubres’ al Centre Penitenciari d’Albocàsser

360
Font: CSIF.
PUBLICITAT
  • Expliquen que la situació ha empitjorat arran de la suspensió d’un contracte de l’empresa encarregada de la neteja

La Central Sindical Independent i de Funcionaris CSIF ha denunciat en un comunicat la situació d’insalubritat que afecta diverses instal·lacions del Centre Penitenciari d’Albocàsser i a tot el personal alié al Centre que acudeix, com advocats, agents judicials o familiars d’interns, entre altres.

Concretament, expliquen l’acumulació de brutícia i la falta d’higiene en zones com el departament de Comunicacions Exteriors, que obliguen al personal involucrat a fer les necessitats fisiològiques a la zona de camp que envolta la presó. A més, també fan menció a que la insalubritat dels banys ha incrementat la proliferació de paneroles i insectes per les instal·lacions, “generant una situació denigrant” per al personal que treballa o visita el Centre Penitenciari.

Segons contextualitza el CSIF en un comunicat, el passat mes de setembre va quedar en suspens el contracte amb l’empresa encarregada del servei de neteja per “reiterats incompliments”, i reclamen que s’agilite “la resolució del contracte de neteja en vigor, de manera que puga adjudicar-se de manera immediata a una nova empresa”.

“Les instal·lacions necessiten de manera urgent una intervenció per a endreçar i desinfectar les dependències, ja que porten quasi 4 mesos sense aquest servei”, han indicat des de la Central Sindical. El Centre Penitenciari d’Albocàsser ja ha rebut el Dictament del Consell d’Estat favorable a la resolució del contracte de neteja, el qual s’ha remés a la Intervenció Delegada a Castelló, ha informat CSIF.

“Encara que ens consta que el centre penitenciari ja ha rebut el Dictamen del Consell d’Estat favorable a la resolució d’aquest contracte de neteja i que aquest document s’ha remés ja a la Intervenció Delegada a Castelló perquè informe favorablement abans de procedir a la formalització del document de resolució, les instal·lacions necessiten de manera urgent una intervenció per a endreçar i desinfectar les dependències, ja que porten quasi 4 mesos sense aquest servei”, han indicat des de CSIF.

“Des de CSIF també hem demanat mantindre una trobada amb la subdelegada del Govern a Castelló a fi d’analitzar aquesta situació i buscar una eixida al més prompte possible”, han indicat.