El Consorci Provincial de Bombers reforça el seu dispositiu d’emergències per prevenir l’efecte de nevades als municipis

164

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Moliner revisa el dispositiu que s’ha augmentat amb nous vehicles especialitzats per millorar la resposta a les nevades

“Confiem no haver d’utilitzar aquests equips, però la ciutadania ha de saber que estem preparats per respondre”

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ha reforçat aquest any el seu dispositiu d’emergències per prevenir els efectes de les nevades als municipis de Castelló. Cal tenir en compte que el dispositiu que coordina el Consorci el conformen mitjans propis i alguns de la Generalitat assignats al Consorci Provincial de Bombers.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha conegut avui en primera persona els equipaments amb què els bombers preparen la propera campanya d’hivern per tal que les inclemències meteorològiques tinguen el mínim impacte en la normalitat diària dels pobles de Castelló.

“Hem revisat el dispositiu que el Consorci Provincial de Bombers té preparat per a les emergències per neu durant el proper hivern. Afortunadament la província de Castelló compta amb un catàleg de recursos al més alt nivell, poques províncies compten amb la qualitat de recursos que té la província de Castelló. Des dels propis camions adaptats amb falques llevaneus, motos de neu, quads, equips perquè els bombers puguen treballar sobre la neu per actuar obrint camins o també en el cas de necessitat de rescat “.

En aquest sentit, el president ha assegurat que “estem preparats, confiem no haver d’utilitzar aquests mitjans, però la ciutadania ha de saber que en el cas que es produïsca un temporal de neu durant l’hivern, la província de Castelló està preparada per respondre a ell i tots els efectius del Consorci Provincial de Bombers focalitzen a hores d’ara tots els seus esforços per atendre i tornar a la normalitat davant de qualsevol episodi que puga produir-se durant l’hivern “.

Formen aquest dispositiu un total de 20 màquines llevaneu (afegint-dues noves respecte l’any passat); 9 vehicles saler; 200 tones de sal, els Parcs de Bombers de Benicarló,; Orpesa, Nules i Segorbe; URM (Unitat de Rescat de Muntanya) Parcs de Bombers voluntaris de Morella, Benassal, Llucena, Atzeneta i Onda; Unitat de Maquinària Pesada i Logística amb 5 pales carregadores i amb la novetat d’un tractor forestal dotat de fresadora per a neteja d’accessos més complicats o amb gran acumulació de neu; Moto de neu per a rescat i Vehicle AVT per a rescat.

Més mitjans per seguir millorant el servei

El total de mitjans per a aquesta propera campanya de nevades es veu incrementat en dos camions llevaneu dotats de falca i saler i un tractor forestal dotat de fresadora per a neteja dels accessos més complicats o amb gran acumulació de neu.

Cal recordar a més que la Unitat de Rescat de Muntanya dels bombers de la Diputació es va reforçar a principis d’aquest any amb l’adquisició d’una moto de neu i un vehicle tipus quad, tècnicament denominat ATV per les sigles en anglès (All Terrain Vehicle) dotat d’erugues per avançar per la neu. Tots dos, tant la moto com l’ATV, estan preparats per portar remolc i llitera de rescat.

Aquest tipus de vehicles està pensat per a realitzar rescats i assistències en aquelles zones aïllades, de més difícil accés, a la qual no es pugui arribar per altres mitjans.