El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació llança la campanya preventiva ‘Muntanyes de Castelló, viu-les amb seguretat’

720
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Bombers i voluntaris de Protecció Civil distribueixen material informatiu en les rutes de vigilància a l’interior de la província

La Diputació de Castelló, a través del Consorci Provincial de Bombers, està fent un important esforç per a la prevenció d’accidents a les muntanyes de Castelló i, coincidint amb aquests dies festius de Setmana Santa, ha activat la campanya preventiva ‘Muntanyes de Castelló, viu- amb seguretat ‘. Així, tant els bombers com els voluntaris de Protecció Civil que realitzen rutes de vigilància per les muntanyes de la província han començat a distribuir en aquestes rutes i en els establiments dels municipis de l’interior uns tríptics amb informació de com gaudir de la muntanya sense córrer cap risc.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta acció és que tots els visitants que recorren les muntanyes de la província ho facen amb total seguretat, i la informació és la millor eina de prevenció. En aquest material, que els bombers acompanyen de la seva explicació, apareixen els consells a seguir en cas d’emergència, com prevenir qualsevol tipus d’accident, com comportar-se en cas d’haver persones accidentades i també consells meteorològics a tenir en compte tant en la planificació de qualsevol excursió quan aquesta ja ha començat. Saber identificar els factors de risc pot salvar-nos la vida en un moment donat “.

En aquest material apareixen també els telèfons d’interès i la pàgina web del Consorci Provincial de Bombers (bomberos.dipcas.es) on es pot accedir a tota la informació online.

-URM: Unitat de Rescat de Muntanya

El Consorci Provincial de Bombers compta amb una Unitat de Rescat de Muntanya, la URM, formada per bombers especialistes entrenats i formats per actuar en les emergències que ocorren per la muntanya. Aquesta unitat està preparada per actuar en tot el territori muntanyenc de la província de Castelló, la segona més muntanyosa d’Espanya.

Rubio ha recordat que “durant 2015 es van realitzar a Castelló 39 serveis de recerca i rescat en muntanya, concentrant-quatre d’aquests rescats durant els dies de Setmana Santa”.

Els efectius de la URM estan preparats per enfrontar-se a les situacions més diverses, des de la recerca de persones extraviades fins als accidents d’escalada, espeleològics o de barranquisme. Així, compta amb especialistes distribuïts per tota la província, als parcs de bombers del Baix Maestrat, Alt Palància, Plana Alta i Plana Baixa.