Els bombers intensifiquen el dispositiu d’actuació per fer front a la neu

263

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació manté activat la totalitat del dispositiu activat per l’onada de fred que ha arribat a la província i que està deixant episodis de fortes nevades a l’interior i intenses pluges a la costa de la província.

El diputat responsable del Consorci, Luis Rubio, ha assegurat que “des del Consorci anem a seguir treballant sense descans mentre el temporal seguisca generant problemes en els nostres pobles i talls a les carreteres. Hem desplegat un dispositiu especial per combatre els problemes sorgits per culpa de la neu i seguirem en alerta màxima tot el temps que es prolongui aquesta adversa situació meteorològica “.

Cal recordar que en aquests moments la Generalitat manté activada l’emergència per nevades així com la preemergència per pluges nivell taronja al litoral.

És per això que per combatre les fortes nevades, el dispositiu del Consorci inclou 18 equips de màquines llevaneus, 9 vehicles saler, 200 tones de sal, així com un dispositiu humà de prop de 200 efectius. Paral·lelament, tal com ha destacat Rubio, s’està treballant també davant l’episodi de pluges a les zones costaneres, per al qual hi ha preparat, entre altres recursos, 52 equips de buidatge així com la Unitat de Rescat Aquàtic.

-Actuacions per l’episodi de nevades

Des que dijous passat s’activara el dispositiu coordinat per la Diputació de Castelló, els diferents efectius han treballat de forma contínua en la neteja de vials en tot l’interior de la província. Així, durant la nit de dijous a divendres s’han mantingut de guàrdia 3 dotacions de Bombers amb equips llevaneus ia partir de les 6.00 hores s’ha mobilitzat de nou la totalitat del dispositiu que està treballant en la neteja de totes les rutes d’interior assignades al Consorci.

Pel que fa a la tipologia de serveis, fins aquest migdia s’han atès un total de 23 vehicles que havien quedat atrapats per la neu, entre ells un autobús escolar a Villahermosa del Río, i aquest matí s’ha intervingut per evacuar una dona malalta que havia quedat aïllada en una d’aquestes masies a Benassal. Alhora, s’han realitzat desenes de serveis com la retirada d’arbres caiguts o l’obertura d’accessos a masies aïllades.

El diputat responsable del Consorci ha posat èmfasi en la importància “d’extremar la precaució tant dins de casa amb l’ús de sistemes de calefacció com al volant si és imprescindible sortir a la carretera”. No en va, es calcula que fins a aquestes hores hi ha acumulats entre 30 i 60 centímetres de neu a totes les zones de l’interior, podent superar-se en punts com Barracas, municipi en el qual la Unitat de Maquinària Pesada es troba actuant.